SEGRE

ACTIVITATS INFANTESA

L'estiu és per divertir-se

Fins a 3.000 nens d’entre 1 i 14 anys participaran en les estades que organitza la Paeria durant les vacances || La conciliació familiar i laboral i el desenvolupament dels petits, els objectius

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba la calor, acaben les classes i això és sinònim de casals d’estiu per als més petits. Aquest any participaran al voltant de 3.000 nens i nenes de Lleida d’entre 1 i 14 anys en els diferents programes educatius i de lleure que impulsa la Paeria durant els mesos de vacances, Estiu de Petits (1 a 2 anys), Estiu de Joc (3 a 11 anys) i Esportmania (4 a 14 anys). Els principals objectius d’aquestes iniciatives hi ha els de conciliar la vida familiar i laboral dels lleidatans així com oferir a la canalla una sèrie d’activitats que els ajudin en el desenvolupament educatiu, de maduració personal i que alhora els serveixin per passar-s’ho bé. Els centres educatius en què es desenvolupen les activitats són les escoles bressol Albarés, La Mitjana, Ronda La Mercè i els col·legis Parc de l’Aigua, La Mitjana, Pràctiques II, El Vilot (Sucs) i Josep Mañé (Raimat). A més, per segon any consecutiu, l’ajuntament de Lleida inclou entre aquests programes el projecte Estiu de Joc II per als nois i noies d’entre 12 i 14 anys atesa la forta demanda de recursos de lleure entre els joves d’aquesta edat que va detectar l’Observatori de la Infància i l’Adolescència.

El regidor de Joventut de la Paeria, Ignasi Amor, va visitar ahir al matí els nens que disfruten de les activitats d’Estiu de Petits a l’Escola Bressol de la Mitjana i durant el recorregut per les diferents aules va poder comprovar com els petits participaven en tallers de ball, manualitats amb plastelina, dibuix o assistien a obres de teatre amb titelles. Així mateix, Amor també va estar amb els joves dels projectes Estiu de Joc i Estiu de Joc II. “Creiem indispensable que durant els mesos d’estiu l’ajuntament faciliti eines que ajudin la conciliació laboral i familiar”, va explicar el regidor. Entre Estiu de Joc i de Petits treballen set coordinadors, trenta-cinc monitors, set voluntaris, vint-i-set joves que porten a terme les pràctiques de monitor i dos membres de l’associació Down Lleida.

PROGRAMES Estiu de Petits Programa dirigit per a nens i nenes d’entre un i dos anys. L’objectiu del programa és ajudar el desenvolupament cognitiu i emocional. Estiu de Joc La canalla d’entre 3 i 11 anys treballa, mitjançant activitats lúdiques, valors com la companyonia, la participació, la solidaritat o la comprensió. El joc, l’expressió plàstica i la música són alguns dels pilars bàsics del programa. Estiu de Joc II Per segon any la Paeria impulsa aquest programa dirigit als joves d’entre 12 i 14 anys per oferir-los una alternativa de lleure a la ciutat. Esportmania Activitats esportives, aquàtiques i de lleure als diferents barris de la ciutat. a banda de jocs, també es practicaran esports com gimnàstica rítmica, bàsquet o patinatge.

Tallers de manualitats per als més petits.

Tallers de manualitats per als més petits.ITMAR FABREGAT

Tallers de manualitats per als més petits.

Tallers de manualitats per als més petits.ITMAR FABREGAT

Tallers de manualitats per als més petits.

Tallers de manualitats per als més petits.ITMAR FABREGAT

Tallers de manualitats per als més petits.

Tallers de manualitats per als més petits.ITMAR FABREGAT

tracking