SEGRE

FAUNA ESPÈCIE AUTÒCTONA

Naixen a Tremp els primers crancs de riu en captivitat

En el marc d’una prova pilot

Una femella de cranc amb els ous que donaran pas a les cries.

Una femella de cranc amb els ous que donaran pas a les cries.DEPARTAMENTO DE TERRITORIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha aconseguit per primera vegada la reproducció en captivitat de crancs autòctons de potes blanques (Austropotamobius pallipes) al Parc Zoològic de la Conca, a Tremp, en el marc d’una prova pilot. Es tracta d’un centre de cria de nova creació, que gestiona Forestal Catalana, per encàrrec del departament de Territori i Sostenibilitat, que treballa per a la reproducció d’espècies autòctones del medi fluvial que es troben en perill de conservació. L’eclosió dels ous, que va començar el mes de maig, demostra la bona adaptació dels crustacis al nou centre de cria. El nombre total de naixements se sabrà en les pròximes setmanes, una vegada se separin les cries de la mare. El centre compta amb l’assessorament i suport del personal experimentat del centre de cria Molí de les Fonts d’Olot, que va participar en el projecte Life Potamo Fauna.

Els exemplars de cranc de riu de potes blanques que s’han criat en aquest parc provenen del rescat d’exemplars que es va portar a terme al canal de Gavet, proper al centre, que es va haver d’eixugar per a tasques de manteniment.

Per afavorir l’adaptació dels animals, s’han adequat les instal·lacions a les necessitats dels animals i s’han construït zones de refugi (pedres i maons) i zones d’alimentació.

El Parc Zoològic de la Conca està ubicat dins de les instal·lacions del Forestal Catalana a Tremp, amb El Planter i el Centre de Biomassa. Conté una bassa rectangular de 150 metres quadrats, dividida per a les diferents espècies.

tracking