SEGRE

RELIGIÓ RELLEU

El papa accepta la renúncia del nunci a Espanya

Renzo Fratini va presentar la renúncia a l’abril al complir els 75 anys || Encara es desconeix qui serà el seu substitut

Renzo Fratini.

Renzo Fratini.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vaticà va comunicar ahir que el papa Francesc ha acceptat la renúncia del nunci a Espanya Renzo Fratini. El diplomàtic italià va presentar la renúncia el mes d’abril passat, al complir els 75 anys, per jubilació. “El Sant Pare Francesc ha acceptat la renúncia del nunci apostòlic a Espanya i al Principat d’Andorra, presentada per monsenyor Renzo Fratini, arquebisbe de Botriana,” va publicar la Santa Seu al seu butlletí. De fet, el mateix Renzo Fratini va assegurar recentment en una entrevista concedida a Europa Press que deixaria el càrrec oficialment dimarts passat, 2 de juliol, tal com li havia notificat la Santa Seu per carta. També el 22 de juny passat, en la cerimònia de beatificació de 14 religioses espanyoles assassinades durant la Guerra Civil, que es va celebrar a la Catedral de l’Almudena de Madrid, el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Becciu, va saludar el nunci i va dir que amb aquesta celebració acabava el seu mandat.

D’altra banda, encara no s’ha comunicat qui substituirà Renzo Fratini com a nou representant del papa a Espanya.

Madrid es queixa al Vaticà per les declaracions sobre Franco

La publicació de l’acceptació de la renúncia de Fratini va ser el mateix dia en què l’ambaixadora d’Espanya davant de la Santa Seu va entregar una queixa del Govern per les declaracions del nunci sobre l’exhumació de Franco. En una entrevista, va qüestionar les intencions de l’Executiu d’exhumar el dictador i va afirmar que “han ressuscitat Franco”. Ahir les va matisar i va dir que el Vaticà sempre ha tingut una posició “neutral” sobre el tema i va lamentar que les seues declaracions hagin generat polèmica.

tracking