SEGRE

TRADICIONS FESTES

Tot a punt per a la 41 edició dels Raiers de la Pobla

El descens de la Noguera Pallaresa tindrà lloc aquest diumenge || Avui, Tallada del Pi, Girellada i balls nocturns amb espectacle

Els raiers de la Pobla de Segur en ple descens.

Els raiers de la Pobla de Segur en ple descens.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Raiers de la Pobla de Segur celebren aquest cap de setmana l’edició número 41 de la popular diada, una tradició amb què es ret homenatge a aquest ofici històric del Pirineu català que servia per transportar carregaments de fusta. L’acte principal de la festa serà aquest diumenge amb el descens de les barcasses des de la presa de Llania fins al Pont de Claverol i comptarà amb el Bus Rai, que transportarà els visitants fins als llocs on es pugui veure millor el descens. Després de la baixada dels quatre rais, que està previst que acabi al voltant de les 13.30 hores del migdia, tindrà lloc un dinar popular obert a tots els visitants. Així mateix, els actes de celebració començaran avui amb la Tallada del Pi, la Girellada Popular i l’espectacle de nit Quan no tocàvem a terra que anirà acompanyat de focs artificials. Per demà al matí hi ha prevista l’Espardenyada, una caminada popular per l’Espai Natural de Collegats-Queralt que acabarà amb un esmorzar de forquilla, i l’Espardexics, una versió adaptada per als més petits.

A més també hi ha previstes visites guiades per l’Espai Raier a partir de les 11.00 hores del matí, un vermut musical a càrrec del grup Aires del Montseny i ja a la nit tindrà lloc un sopar popular en el qual l’organització espera congregar 500 persones i finalment un ball nocturn amb l’orquestra Saturno.

tracking