SEGRE

El Col·legi d'Advocats de Lleida crea una comissió pel maltractament animal

La gata afectada

La gata afectadaprotectora amics dels animals del segrià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de l’Advocacia de Lleida constituirà aquest mes la Comissió per a la Protec· ció dels Drets dels Animals, un organisme que ja funciona a la resta de col·legis d’advocats de Catalunya, excepte al de Vic, i els objectius de la qual són, principalment, conscienciar la societat contra el maltractament animal i vetllar pel compliment de la llei i la normativa de protecció dels animals.

La creació d’aquesta comissió es farà pública el proper 18 de juliol a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, que a partir de les 17 hores acollirà dos ponències amb advocats experts en la matèria. Estela Torres, representant del col·legi a la comissió de protecció animal del Consell de l’Advocacia Catalana, explica a aquest diari que l’objectiu és “animar altres lletrats a participar en aquest organisme”, així com a les associacions. D’aquesta forma, el col·legi lleidatà tindrà representació pròpia a la comissió catalana i podrà supervisar casos de maltractament animal.

Per a Torres, la creació d’aquesta comissió “comporta un avenç més en la protecció animal” i serà una eina “amb més poder” per vetllar pel compliment de la llei contra el maltractament.

En les ponències del proper dia 18 participaran dos advocades de la comissió de protecció animal de Tarragona que van portar el cas del Shaitan, un gos que va morir per trets de dos agents de la Policia Local a Segur de Calafell. L’altra ponència tractarà la normativa de gossos potencialment perillosos.

tracking