SEGRE

SALUT SOLIDARITAT

Capbussada per l'esclerosi

Diumenge tindrà lloc una nova edició del ‘Mulla’t’ en 110 piscines i l’acte central serà a Almenar || Uns 650 lleidatans pateixen aquesta malaltia

Capbussada per l’esclerosi

Capbussada per l’esclerosiA.G.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 110 piscines de les comarques de Lleida participaran diumenge en l’edició número 26 del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, la iniciativa solidària per recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple. L’acte central a Ponent tindrà lloc a les piscines municipals d’Almenar, que ha col·laborat ininterrompudament amb el projecte des de l’any 1999.

La directora de la fundació a Lleida, Mònica Nieves, va explicar ahir durant la presentació a la Diputació de Lleida que “hi ha uns 650 lleidatans que pateixen la malaltia” i que l’objectiu d’aquest any és “fer visibles els símptomes invisibles com poden ser la fatiga, el dolor o els problemes cognitius”.

A l’esclerosi múltiple, expliquen des de l’associació, se la coneix com “la malaltia de les mil cares, perquè afecta de manera diferent cada persona i molts dels seus símptomes, com la fatiga o el dolor, són invisibles”.

Els organitzadors van fer una crida a la participació, amb el salt conjunt a l’aigua que tindrà lloc a les 12.00 hores, i van recordar que hi ha altres maneres de col·laborar com la de comprar oli d’oliva OleAurum, elaborada per Olis de Catalunya i que cedeix a l’entitat un euro per cada botella venuda.

L’any passat es van recaptar un total de 54.000 euros, 6.000 més que el 2017. La primera edició del Mulla’t es va celebrar el 17 de setembre del 1994 en 67 piscines catalanes. Aquest any, en canvi, seran més de 600. La fundació recorda que hi ha 11.000 persones a Catalunya afectades per aquesta malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central. Es diagnostica entre els vint i els quaranta anys i tres de cada quatre malalts són dones.

Sellés assegura que, “en el meu cas, puc portar una vida bastant normal però hi ha dies en què t’aixeques bé i, poc després, et sents molt fatigada. També tinc petites pèrdues de memòria”.

D’altra banda, el dolor és un altre dels símptomes. “Et fa mal un braç sense que t’hagis donat cap cop, la qual cosa es denomina dolor neuronal”.

tracking