SEGRE

CLIMA

El juny va ser el tercer més sec del segle XXI i amb rècords de temperatura a Lleida

Ha estat el tercer mes de juny més sec des de 2000 i el setè des de 1965

Un nen es refresca en una font en plena onada de calor a Lleida.

Un nen es refresca en una font en plena onada de calor a Lleida.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El juny passat ha estat el tercer mes de juny més sec des de 2000 i el setè des de 1965, i ha batut rècords de temperatura durant l’onada de calor que va tenir lloc l’última setmana.

Segons el balanç mensual de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el juny va ser en el seu conjunt molt sec, amb una precipitació mitjana de 18 litres per metre quadrat -el 58 % del normal del mes- i només al nord i sud de Galícia, est i sud d’Astúries, oest de Castella i Lleó, el Pirineu occidental i part de les Canàries les pluges van superar el valor normal.

Respecte a les temperatures, Meteorologia destaca que ha estat un mes de contrastos tèrmics i també un mes càlid, amb un valor mitjà de 21,4 graus, és a dir, 0,3 graus per sobre de la mitjana.

Les temperatures més elevades es van registrar durant l’onada de calor i a 29 estacions principals la màxima assolida va resultar ser la més alta de la sèrie de temperatures de juny: en Girona, Lleida, Madrid, Navacerrada i Torrejón de Ardoz es va donar la temperatura més alta de l’estació des que hi ha dades.

En unes altres 10 estacions principals es va superar l’anterior valor de mínima més alta de juny, i en dos d’elles, Segòvia i Àvila, la mínima registrada el 29 de juny (23,3 graus i 21,4 graus respectivament) va ser la més alta mesurada des que ambdues estacions van començar a funcionar.

tracking