SEGRE

SALUT ESTIU

Els oftalmòlegs adverteixen del risc de les piscines

Asseguren que l’aigua pot irritar els ulls i produir conjuntivitis o pèrdues de visió || Ho atribueixen al clor i els productes químics

Imatge ahir a la tarda a les piscines municipals de Cappont.

Imatge ahir a la tarda a les piscines municipals de Cappont.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oftalmòlegs de l’Institut Català de la Retina van advertir ahir del risc que suposa l’aigua de les piscines per als ulls, ja que pot provocar “des d’irritació ocular fins a pèrdua de visió, passant per una conjuntivitis bacteriana o vírica”. En un comunicat, l’Institut Català de la Retina va explicar que “el clor i altres productes químics que s’incorporen a l’aigua poden debilitar la pel·lícula lacrimal que protegeix i hidrata l’ull”. La principal conseqüència és “l’ull roig”.

També van avisar que un contacte regular amb l’aigua de la piscina pot derivar en problemes crònics de la superfície de l’ull o bé visió borrosa.

Així mateix, van recomanar no utilitzar lents de contacte a les piscines perquè “potencien l’exposició a la contaminació microbiana o d’amebes”. Els especialistes adverteixen que “cal tenir en compte que aquestes últimes poden provocar la pèrdua de visió. El gran problema és que la lent de contacte absorbeix l’aigua i es pot transformar en un terreny propici perquè proliferin aquests microorganismes, potencialment molt perillosos per als ulls”.

Altres recomanacions per protegir la salut dels ulls són utilitzar ulleres de natació, no obrir els ulls sota l’aigua, rentar-se’ls després de nadar, utilitzar gotes oftalmològiques per mantenir hidratada la pel·lícula lacrimal, evitar compartir la tovallola per evitar infeccions i beure aigua per mantenir la hidratació.

tracking