SEGRE

CLIMA

Torna la calor intensa a Lleida

La incursió a la península d’una nova massa d’aire càlid d’origen africà propiciarà 48 hores -dijous i divendres- de calor intensa

Un grup de dones miren d’evitar la intensa calor amb vanos.

Un grup de dones miren d’evitar la intensa calor amb vanos.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incursió a la península d’una nova massa d’aire càlid d’origen africà propiciarà 48 hores -dijous i divendres- de calor intensa en àmplies zones del país, amb màximes entre 40 i 41 graus, abans de donar pas a un cap de setmana d’inestabilitat i tempestes.

L’aire càlid activarà des de demà l’avís per altes temperatures a 23 províncies -4 en risc important-, ha avançat Efe, Fernando García, portaveu de l’Agència de Meteorologia (Aemet), per explicar que malgrat els valors alts que es registraran en 48 hores, "no es tracta d’una onada de calor".

Per divendres, la calor intensa inclourà un territori més ampli i estrenyerà amb força a les províncies d’Albacete, Ciudad Real, Conca, Toledo, Àvila, Lleida i Madrid, on hi ha avís taronja; en unes altres 20 províncies persistirà l’alerta groga.

A partir de dissabte, l’embossament d’aire fred en nivells alts de l’atmosfera s’atansarà més a la península i, de moment, la tendència apunta a què, s’iniciarà un descens acusat de les temperatures acompanyat de fenòmens tempestuosos en nombrosa parts del país, ha observat García.

Durant el cap de setmana -ha insistit el portaveu- serà necessari, si es compleixen els pronòstics, "tornar a estar atents als avisos de l’Agència de Meteorologia" pels possibles riscos de les tempestes o xàfecs.

tracking