SEGRE

INICIATIVES ENTITATS

Colònies per fer front al càncer

Adolescents i joves de Lleida participen en les primeres estades dissenyades per a ells per Afanoc || Tenir un espai propi i crear activitats a la seua mesura, els objectius

Fotografia de grup dels joves i adolescents a les colònies d’Afanoc a Almudévar.

Fotografia de grup dels joves i adolescents a les colònies d’Afanoc a Almudévar.AFANOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adolescents i joves de Lleida i Barcelona han participat en les primeres colònies de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc) exclusivament per a aquest col·lectiu amb els objectius de donar-los un espai propi i poder compartir les seues experiències per poder afrontar el càncer. Va ser un cap de setmana celebrat a Almudévar (Osca) a començaments de juny en què van participar una quinzena de joves, de 14 a 22 anys, que han patit la malaltia o els seus germans. Segons explica Victoria Cano, d’Afanoc Lleida, l’entitat aposta pel grup de joves i vol conèixer les seues necessitats per dissenyar activitats en les quals puguin “expressar els seus sentiments i tenir un lloc propi”.

Segons Cano, els joves cada vegada s’impliquen més i, quan poden, es fan voluntaris de l’entitat. “És la seua manera de tornar tot el que han rebut”, afirma. Afanoc té previst repetir l’experiència el proper any gràcies a l’èxit de la prova pilot per treballar valors com la convivència, el respecte i l’autoestima entre els més joves.

Setmana de jocs per a nens i nenes de 6 a 16 anys

Un any més, Afanoc va celebrar a finals de juny les colònies a l’Espluga de Francolí, amb la participació de 45 nens d’entre 6 i 16 anys (vuit procedent de Lleida). A la 15 edició es va mantenir l’esperit de proporcionar-los un lloc on relacionar-se amb altres nens que afronten el càncer.

Fotografia de grup dels joves i adolescents a les colònies d’Afanoc a Almudévar.

Fotografia de grup dels joves i adolescents a les colònies d’Afanoc a Almudévar.AFANOC

tracking