SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACTIVITATS

Lectura entre capbussades

Una trentena de piscines públiques de sengles localitats de Lleida disposen aquest estiu d’un servei de biblioteca || Aquesta temporada també s’ha reforçat l’oferta de revistes en català

La biblioteca municipal de Pardinyes s’encarrega del servei de bibliopiscina en aquest equipament d’estiu al barri lleidatà.

La biblioteca municipal de Pardinyes s’encarrega del servei de bibliopiscina en aquest equipament d’estiu al barri lleidatà.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Les bibliopiscines, tot un clàssic de l’estiu a Lleida, serveixen per atansar els fons de les biblioteques als usuaris dels espais més visitats el juliol i l’agost: les piscines públiques. Una activitat lúdica i de lleure que, a més, fomenta la lectura sobretot entre els usuaris més joves. El Servei de Biblioteques del departament de Cultura de la Generalitat ha impulsat aquest servei literari aquest estiu en una trentena de piscines públiques de sengles localitats de Lleida.

Així, les bibliopiscines poden gaudir-se a Agramunt, l’Albagés, Albesa, Alguaire, Almenar, Artesa de Segre, Balaguer, Belianes, Bell-lloc d’Urgell, Castelldans, el Palau d’Anglesola, Juneda, la Pobla de Segur, la Seu d’Urgell, Puigverd de Lleida, Torregrossa, Tremp i també a la piscina municipal de Pardinyes, a la capital del Segrià.

El bibliobús Pere Quart de l’Alta Ribagorça i els Pallars visita les piscines de deu localitats del Pirineu

A més, la biblioteca Ramon Berenguer IV d’Almenar i la Joan Maluquer d’Artesa de Segre ofereixen també l’activitat de biblioplaça, amb servei de consulta i préstec a la plaça de la Biblioteca en el primer cas i de consulta de llibres i revistes a la plaça de l’Ajuntament en el segon.

A les comarques del Pallars i l’Alta Ribagorça, el bibliobús Pere Quart que funciona al llarg de l’any oferint el servei itinerant de biblioteca, al juliol i l’agost estaciona també a les piscines d’Alins, Barruera, Escaló, Espot, Esterri d’Àneu, Isona, Llavorsí, Rialp, Salàs de Pallars i Talarn.

D’altra banda, en col·laboració amb l’Associació de Publicacions Periòdiques a Català, s’han reforçat les col·leccions de revistes en català de les biblioteques públiques que ofereixen aquesta activitat de lectura a l’aire lliure amb tretze títols: Cavall Fort, Cocoter, Cuina, Descobrir, Diari Bitxos, El Tatano, Enderrock, Fosbury, Reporter Doc, Sàpiens, Namaka, Piu Piu i Petit Sàpiens.

La biblioteca municipal de Pardinyes s’encarrega del servei de bibliopiscina en aquest equipament d’estiu al barri lleidatà.

La biblioteca municipal de Pardinyes s’encarrega del servei de bibliopiscina en aquest equipament d’estiu al barri lleidatà.MAGDALENA ALTISENT

tracking