SEGRE

El Govern manté les condicions de l'horari setmanal per al professorat major de 55 anys

La situació de pròrroga pressupostària per a l’any 2019 impossibilita, com ja va passar l’any anterior, que es faci efectiva la reducció de dues hores lectives per a aquest col·lectiu

L'aula d'un institut.

Quinze menors detinguts per assetjar dos germans en un institut de MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui l'acord pel qual autoritza mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d’Educació, a través del qual es mantenen les condicions de l’horari setmanal per a professorat major de 55 anys, determinades per acord de Govern el maig de 2016. Això significa que la reducció de dues hores lectives per a aquest col·lectiu no es podrà fer efectiva tampoc el curs 2019-2020 a causa de la situació de pròrroga pressupostària per a l’any 2019, tal com ja va passar l’any anterior. No obstant, la voluntat del Departament és complir amb els acords sindicals quan es disposi d'un nou pressupost. Aquesta mesura es va comunicar el passat mes de juny en el marc de la Mesa Sindical.

La situació de pròrroga pressupostària per a l’any 2018 va impossibilitar l’aplicació de mesures que generessin un increment de la despesa del capítol I de personal docent per al curs 2018-2019 respecte de l’efectuada el curs 2017-2018. Per aquest motiu, la reducció de dues hores lectives per al professorat major de 55 anys no es va poder fer efectiva tampoc durant el curs 2018-2019 ja que hauria comportat l’assignació de recursos addicionals a les plantilles dels centres educatius i, en conseqüència, un augment significatiu de la despesa pressupostada.

Atès que per a l’any 2019 també es dona la situació de pròrroga pressupostària, no és possible aplicar mesures que generin un increment de la despesa del capítol I de personal docent respecte dels dos cursos escolars anteriors i dels corresponents exercicis pressupostaris. Per tant, cal mantenir la modificació temporal d’aquesta mesura, que comportarà que el curs vinent es mantingui la reducció de les dues hores en l’horari de permanència al centre que no és lectiu.

tracking