SEGRE

EMERGÈNCIES SALVAMENT

Un lleidatà va remolcar diumenge amb la moto d'aigua dos turistes que anaven a la deriva amb la barca

L’empresari Òscar Ros va remolcar diumenge amb la moto d’aigua dos turistes que anaven a la deriva amb la barca || “Eren a unes dos milles de la riba i no podien tornar”

Òscar Ros, amb les dos dones que va rescatar diumenge a la Pineda.

Òscar Ros, amb les dos dones que va rescatar diumenge a la Pineda.O.R.

Creat:

Actualitzat:

L’empresari lleidatà Òscar Ros va rescatar diumenge al migdia amb la moto d’aigua dos turistes que anaven a la deriva amb una barca a la Pineda a causa de la mala mar. Òscar Ros va explicar ahir a aquest diari que “em trobava al port d’Altafulla i vaig decidir sortir a fer un tomb amb la moto d’aigua per la zona malgrat que hi havia un fort onatge. Crec que va ser un acte d’intuïció”. Minuts després d’endinsar-se al mar, el lleidatà va observar una petita embarcació amb dos ocupants que s’allunyava cada més de la costa i que anava a la deriva, a la zona coneguda com la punta de la Móra. Estava a unes dos milles nàutiques (uns quatre quilòmetres) de la riba.

“Eren dos turistes de República Txeca que anaven en una barca inflable i el motor se’ls havia avariat. No podien tornar i estaven molt nervioses. Em van explicar que la seua intenció era la d’anar la platja Waikiki”, va afirmar el lleidatà, que seguidament va trucar a Salvament Marítim i Creu Roja. Tanmateix, “com que l’arribada de les embarcacions de rescat no seria immediata, amb l’ajuda de cordes que portava a la moto, vaig començar a remolcar la barca. Va ser una maniobra difícil per les condicions del mar, amb un fort onatge”, va relatar Òscar Ros, que fa més d’una dècada que condueix motos d’aigua i està vinculat al Club Triatló Prosan de Lleida. El rescat es va allargar més d’una hora. “Les dos turistes estaven molt agraïdes i van voler immortalitzar el moment perquè, per fortuna, tot va quedar en una anècdota”, va afirmar Ros, el protagonista d’un rescat made in Lleida.

tracking