SEGRE

SOLIDARITAT FAUNA

Marc Màrquez per partida doble

El pilot de Cervera coneix el gos més ràpid de la protectora de la Noguera, batejat amb el seu nom || Més de 200 animals del refugi busquen llar

Marc Màrquez, amb el seu homònim pelut a la protectora Amics dels Animals de la Noguera.

Marc Màrquez, amb el seu homònim pelut a la protectora Amics dels Animals de la Noguera.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La protectora Amics dels Animals de la Noguera, a Foradada, va rebre fa un mes una visita inesperada. El pilot natural de Cervera, Marc Màrquez, es va desplaçar fins a les instal·lacions per conèixer el seu homònim de quatre potes, el gos més ràpid del refugi d’animals. “Fa prop d’un any vam rescatar un gos que estava abandonat a prop de la carretera i es dedicava a perseguir els ciclistes. Era tan ràpid i inquiet que vam decidir batejar-lo Marc Màrquez”, explica un dels portaveus de la protectora, Toni García.

El pilot lleidatà i el seu equip van conèixer aquest extrem per una de les publicacions d’Amics dels Animals de la Noguera en la qual explicaven la història del pelut i van visitar les instal·lacions per conèixer la tasca del refugi, que acull un total de 180 gossos i 25 gats.

“Esperem que el vídeo que ha difós Repsol ens ajudi a visibilitzar la tasca que portem a terme, així com a trobar una llar al major nombre d’animals”, va assegurar García, alhora que va subratllar que “el més important és conscienciar la societat per eradicar l’abandó de gossos, per la qual cosa no necessitarien la nostra ajuda”. Dos voluntaris fixos s’encarreguen durant tot l’any de la neteja del recinte, els àpats, els passejos i les visites al veterinari perquè “mentre els animals esperen al refugi trobar una nova llar, nosaltres som la seua família”.

En aquest sentit, García apunta que “hi ha moltes maneres de col·laborar amb la protectora, més enllà de l’adopció, com són l’apadrinament, les donacions de pinso i diners per als medicaments”. Per ara, el Marc Màrquez pelut va com una moto a la protectora, a l’espera d’una nova família.

Per cuidar el millor possible aquests peluts, les protectores lleidatanes fan una crida a la solidaritat per fer front a la falta de voluntaris. En alguns refugis, com el de Foradada, dos persones es fan càrrec de les cures durant tot l’any.

Protectores desbordades fan front a la falta de voluntaris L’abandó d’animals s’ha desestacionalitzat i, més enllà de les vacances d’estiu i els regals estrella de Nadal que ja no agraden, la falta d’esterilització i el descontrol a l’hora de fer-los criar s’han convertit en les principals causes.

tracking