SEGRE

DENÚNCIA MASCLISME

Dones a Escena Lleida suma més de 500 adhesions

Després de denunciar els casos de suposats abusos sexuals a l’Aula de Teatre || Demanen inhabilitar els professors investigats

Dones a Escena va llegir el seu manifest dijous passat.

Dones a Escena va llegir el seu manifest dijous passat.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 500 persones, entitats, associacions i partits polítics s’han adherit al manifest de Dones a Escena Lleida, que ha denunciat públicament els suposats casos d’abusos sexuals per part de dos professors de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Un cas que judicialment s’ha arxivat perquè ha prescrit, ja que haurien tingut lloc entre els anys 2002 i 2008.

El manifest, que va sortir a la llum el passat dia 11, compta amb el suport, per exemple, d’actors com Josep Julien, Anna Bertran i Aida Flix i de la dotzena de companyies que formen part de l’Associació Professional de Teatre per a tots el públics de Lleida (Campi qui Pugui, Centre de Titelles de Lleida, Fadunito, La Baldufa, Festuc Teatre, Holoqué, Jam, La Guilla Teatre, Toc de Fusta, Tombs Creatius, Xip Xap i Zum-Zum Teatre).

S’hi han sumat els actors Josep Julien, Anna Bertran i Aida Flix i una dotzena de companyies lleidatanes

Dones a Escena, sota el títol #NoEsTeatro, ha impulsat un manifest en el qual demanen que “ens posicionem del costat de les exalumnes que van patir abusos, donant-los suport, amb l’empatia i la sororitat que requereix la situació. I és necessari reconèixer els fets pel seu nom: no només són abusos de poder, són, sobretot, abusos sexuals”. Així, afirmen que “és necessari concretar què farà l’Aula o qualsevol altre centre de formació escènica si aquests abusos tornen a succeir”.

Entre les seues demandes, reclamen “la inhabilitació dels dos professors denunciats. No podem consentir que aquestes persones tornin a treballar en l’àmbit educatiu ni amb menors d’edat. Volem viure, treballar i formar-nos en espais segurs i lliures de violències” i “la no-prescripció dels delictes per abusos sexuals en qualsevol àmbit”.

Per la seua part, la Paeria, com ja va informar SEGRE, s’ha posat a disposició de les suposades víctimes d’abusos entre el 2002 i el 2008. La regidora d’Educació, Sandra Castro, va afirmar a Twitter que des del passat 17 de juny l’ajuntament “està treballant i està en contacte amb Dones a Escena”.

tracking