SEGRE

HOMENATGE EMERGÈNCIES

Record a un heroi d’Horta

El Palau d’Anglesola dedicarà una avinguda a Ramon Espinet, veí d’aquesta localitat || Està previst que la inauguració tingui lloc l’1 de setembre vinent

Dos bombers dipositen clavells en l’ofrena floral celebrada diumenge als Graf Lleida que van morir.

Dos bombers dipositen clavells en l’ofrena floral celebrada diumenge als Graf Lleida que van morir.ANNA FERRÀS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d’Anglesola dedicarà una avinguda a Ramon Espinet, veí de la localitat i que fa deu anys va ser un dels cinc bombers lleidatans del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (Graf) que van morir en l’incendi d’Horta de Sant Joan.

L’alcalde, Francesc Balcells, va explicar que “el dia 2 de juliol passat el ple municipal va aprovar per unanimitat dedicar un carrer a Ramon Espinet. Concretament, hi haurà un canvi de nomenclatura de l’actual avinguda Monsenyor Josep i Gol”.

Balcells va indicar que l’ajuntament comptava anteriorment al ple amb el beneplàcit de la família i que el canvi de nomenclatura es troba en aquests moments en període d’al·legacions, “encara que de moment no tenim constància que n’hi hagi cap”, va dir l’alcalde.

Es preveu que la inauguració tingui lloc l’1 de setembre vinent, en el marc de la festa major quan acabi la Matinal Cicloturista, que també estarà dedicada a Espinet.

En l’edició número trenta-cinc d’aquest acte esportiu es passarà pel parc de Bombers de Mollerussa, on hi ha un espai dedicat als difunts.

Diumenge es van complir deu anys de la mort de Ramon Espinet, Jaume Arpa, Pau Costa, Jordi Moré i David Duaigües, tots ells membres del Graf de Lleida a Horta de Sant Joan i el cas encara no ha arribat a judici.

En les tasques d’extinció d’aquell foc provocat a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, estava amb ells Josep Pallàs, de la Pobla de Segur i del mateix Graf de Lleida, que va resultar greument ferit i va ser l’únic del grup que va poder salvar miraculosament la vida.

tracking