SEGRE

METEOROLOGIA TEMPERATURES

L'onada de calor va a més i Lleida ciutat arriba als 41 graus

Gran part de la província està en alerta roja per altes temperatures fins demà

Moment del rescat de la menor a la Vall de Boí.

Moment del rescat de la menor a la Vall de Boí.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van afrontar ahir una nova jornada de calor sufocant, amb temperatures que van tornar a liderar el rànquing de màximes a tot Catalunya, segons el Meteocat. El valor més alt el va registrar el termòmetre de l’estació meteorològica de Lleida ciutat, que va assolir els 41 graus. El van seguir de prop Alcarràs (40,7 ºC), Vilanova de Segrià i Seròs, les dos amb 40,5 graus a primera hora de la tarda. Malgrat una sensació de calor gairebé insuportable al pla, el tècnic de climatologia del Meteocat, Miquel Perpinyà, va apuntar que “aquest episodi d’altes temperatures està sent molt més plàcid del que vam viure a finals del mes de juny passat, quan la màxima que va registrar a Alcarràs (43,8 ºC) va ser espectacular i va batre rècords en els últims trenta anys”. “Parlem d’onada de calor quan durant tres dies consecutius o més se supera unes determinades màximes”, va explicar Perpinyà. Va afegir que les cada vegada més freqüents temperatures de rècord troben l’explicació en el canvi climàtic, que provoca que “les masses d’aire calent provinents de l’Àfrica s’endinsin cada vegada més a Europa i siguin més potents i persistents”. El Meteocat preveu que aquesta es converteixi en la segona onada de calor de l’estiu i es prolongarà fins demà.

Ahir a la tarda, vuit comarques (el Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, les Garrigues, l’Urgell, el Solsonès, la Segarra i el Pallars Jussà) estan en alerta roja per la calor.

D’altra banda, els Agents Rurals, amb l’ajuda d’una desena de voluntaris, van alliberar ahir al Parc de Sant Eloi de Tàrrega disset orenetes que van caure dels seus nius durant el mes de juny a causa de les altes temperatures i que van ser traslladades al Centre de Fauna de Vallcalent, on es van recuperar. Els forestals van explicar que al mes de juny van arribar a trobar als carrers de la capital de l’Urgell més d’un centenar d’aus nounades, sobretot falciots i també orenetes de cua blanca, fet que van atribuir a la forta onada de calor que es va viure al país.

Assistida una menor a la Vall de Boí per un cop de calor

Una menor d’edat que formava part d’un grup d’escoltes va haver de ser rescatada per un helicòpter del grup GRAE dels Bombers de la Generalitat al patir diumenge passat un cop de calor a la Vall de Boí. En l’actuació també van participar els Agents Rurals. La menor va ser traslladada a un centre sanitari.

Moment del rescat de la menor a la Vall de Boí.

Moment del rescat de la menor a la Vall de Boí.AGENTS RURALS

tracking