SEGRE

POBLACIÓ DEMOGRAFIA

Quantes famílies nombroses hi ha a la demarcació de Lleida?

Hi ha 4.382 llars lleidatanes amb tres fills i sis que superen els vuit

Lleida assoleix els 7.200 títols de família nombrosa el 2018

Lleida assoleix els 7.200 títols de família nombrosa el 2018SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va registrar l’any passat la xifra més baixa de naixements en els últims setze anys, encara que, de manera paradoxal, les famílies amb tres o més fills no paren de créixer. I és que, segons les últimes dades que ofereix el ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, el nombre de famílies nombroses ha anat en augment i l’any 2018 ja eren 7.200 les que disposen d’aquest títol, 589 més que l’any anterior.

Per nombre de fills, set de cada deu compten amb tres nens, mentre que hi ha 1.008 famílies amb quatre fills i més de dos-centes amb cinc. Unes altres 62 famílies tenen sis fills i n’hi ha setze amb set. Segons aquestes xifres, són sis les llars lleidatanes que compten amb vuit o més fills, dos més que l’any 2017. En el conjunt de Catalunya, són més de 125.000 les llars que l’any passat disposaven d’aquest títol, 10.448 més que el 2017. Barcelona és la província que lidera el rànquing català, amb 89.567 d’aquests certificats, seguida de Tarragona (15.209) i Girona (13.650).

Pel que fa al nombre de fills, la majoria de famílies tenen tres fills, amb 76.143. Prop de vuit-centes llars tenen sis fills i 192 en tenen set. En la categoria de família nombrosa amb vuit o més fills, són 122 famílies, la majoria a Barcelona (89). Catalunya és la segona comunitat amb més famílies nombroses, després d’Andalusia. Es consideren famílies nombroses aquelles que estan conformades per tres o més fills, així com aquelles en les quals només hi ha dos nens i un dels progenitors ha mort o en les quals hi ha dos fills amb alguna discapacitat.

“Quan els nens encara eren petits havíem de cancel·lar molts dels nostres plans per poder cuidar-los però, així que es van fent més grans, van adquirint més responsabilitats i les filles grans també ajuden algunes vegades i es fan càrrec dels seus germans”.

Per a les vacances d’estiu, la Núria explica que “lloguem una casa a la muntanya perquè seria una despesa desproporcionada anar-nos-en a un hotel”.

tracking