SEGRE

FESTES TRADICIONS

Bellvís retrocedeix fins al segle XVII

Gran participació en la vint-i-tresena edició dels Firals, que rememora l’ocupació del municipi per part de les tropes de Felip IV || L’actor Carles Martínez, proclamat avui padrí d’honor

Els més petits van complir la tradició i van trucar tots junts a les portes de Cal Bufalà.

Els més petits van complir la tradició i van trucar tots junts a les portes de Cal Bufalà.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers del centre de Bellvís van tornar a retrocedir ahir fins al segle XVII amb la tradicional festa dels Firals, que rememora l’ocupació del municipi per part de les tropes de Felip IV el 1637 amb la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà com a fil conductor. Així, veïns de totes les edats, més de tres-cents entre actors i logística (vestuari, muntadors o ambientació) atansen durant tot el cap de setmana als visitants els episodis més quotidians de l’època, així com la història d’amor del Joan i la Maria, dos joves enamorats perseguits per les tropes reials que aconsegueixen salvar-se gràcies a l’ajuda del senyor de Bufalà.

Encara que les celebracions van començar divendres amb una caminada fins als Arcs amb torxes, espectacles amb foc i balls de gegantets, una multitud de persones van assistir ahir, malgrat la tímida pluja de les primeres hores, al dia gran d’aquesta festa medieval en la qual es va inaugurar el mercat d’artesania amb al voltant de trenta expositors. A més, ahir també es va produir la primera visita de la família de Cal Bufalà, que va recórrer els carrers del municipi al costat d’un seguici de nobles, entre els quals es trobava el padrí d’honor d’aquest any, l’actor Carles Martínez.

Més de tres-cents veïns participen en l’ambientació del municipi durant els tres dies

Posteriorment van tenir lloc activitats amb saltimbanquis, que un any més van fer gaudir petits i grans amb els seus jocs de malabars i acrobàcies. Així mateix, els visitants també van poder veure l’exposició Sóc Cugula, de Núria Costa, una mostra de monotípies de males herbes. Ja a la nit, la recreació de l’arribada de les tropes de Felip IV va interrompre els espectacles de música, dansa i foc. Com ja és tradicional, els joves van gaudir de l’Akampada Vikinga a la zona del polígon de Les Planes amb les actuacions dels DJ Akuari i Gomes i els grups Jaume del Guit i La Reixa.

Per avui estan previstes una xocolatada popular i una missa cantada per part de la coral Espiga d’Or. A les 21.30 hores, final de la festa amb l’expulsió de les tropes borbòniques de Bellvís.

Els més petits van complir la tradició i van trucar tots junts a les portes de Cal Bufalà.

Els més petits van complir la tradició i van trucar tots junts a les portes de Cal Bufalà.MAGDALENA ALTISENT

tracking