SEGRE

TELEVISIóN

El consum televisiu dels espanyols descendeix 9 minuts el juliol respecte al mateix mes de 2018

La mitjana per persona és de 3 hores i 17 minuts diaris

El consum televisiu dels espanyols descendeix 9 minuts el juliol respecte al mateix mes de 2018

El consum televisiu dels espanyols descendeix 9 minuts el juliol respecte al mateix mes de 2018ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum televisiu dels espanyols s’ha situat en el mes de juliol en una mitjana de 3 hores i 17 minuts diaris per persona, la qual cosa representa 9 minuts menys que el mes de juliol de l’any passat, segons l’anàlisi mensual del comportament de l’audiència televisiva de Sobrevent Comunicació, partint de dades de Kantar Media.

En concret, el consum televisió lineal ha assolit els 192 minuts-inclou el concepte de 'convidats’, és a dir, espectadors no residents a la llar- (el 97% del total), mentre que el diferit ha representat 5 minuts (el 3% TTV), 197 minuts per espectador i dia (3 hores i 17 minuts). L’univers consum és de 45,1 milions d’individus.

La investigació, publicada aquest dijous 1 d’agost, indica que el temps de consum diari dels espectadors que veuen cada jornada la televisió és de 4 hores i 58 minuts al dia, 3 minuts menys que el mateix mes de l’any passat.

INFORMACIÓ AL DETALL

En relació amb els diferents targets, l’informe destaca que els que més temps van dedicar al dia a veure la televisió són, per sexe, les dones (3 hores i 31 minuts de mitjana) i per franges d’edat, els majors de 64 anys (amb 5 hores i 7 minuts de mitjana per persona al dia).

Respecte a la cobertura televisiva, 28,4 milions d’espanyols ha contactat diàriament amb el mitjà televisiu el mes de juliol (496.000 menys de mitjana diària que el mateix mes de l’any anterior), que representa el 62,9% de la població.

A més, l’estudi destaca que en l’acumulat mensual la cobertura assolida és de 42,4 milions, que representa el94,1% de la poblaciótotal que ha vistalmenys un minut la televisió.

En aquest sentit, dels 45,1 milions d’espectadors potencials com a univers de consum, 2.677.000 de personesno han sintonitzat ni un sol minutamb la televisió aquest últim mes, aquests 'telefóbicos' representen aquest mes el 5,9% del total.

En relació amb el consum televisiu per sistemes de distribució en lineal, un 75,3% s’ha produït en Televisión Digital Terrestre (TDT), que creix 0,5 punts en relació amb el mes passat; el consum de la televisió de pagament firma el 24,7% de quota de pantalla (-0,5); un 13,6% a la televisió IPTV (-0,2 punts en relació amb el mes passat); un 8,4% a la televisió per cable (-0,3); un 1,9% en Satèl·lit Digital (+0,1 punts en relació amb el mes passat); i un 0,8% a Otras (-0,1).

Finalment, la investigació mostra que al juliol s’han registrat 3,9 milions de missatgespublicats a la xarxa social Twitter sobre programes de televisió del total de cadenes monitoritzades per Kantar Media. Els programes d’entreteniment agrupen el 39,5% dels 'tuits’, seguit del gènere Informació amb el 36% del total analitzat.

tracking