SEGRE

ENERGIA

Endesa proposa cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energètica

La companyia vol donar una solució a les persones en situació de vulnerabilitat abans que arribi l'hivern

Endesa proposa cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energètica

Endesa proposa cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energèticaARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha compartit amb les administracions públiques una proposta percofinançar el 50% del deute acumulatdesprés de l’aprovació de la llei catalana 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. L’objectiu és donar unasolució a les persones en situació de vulnerabilitat abans del proper hivern.

Actualment la companyia té detectadesprop de 25.000 persones vulnerablesa Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals sumen undeutede més de21 milions d’euros–segons dades a 30 de juny de 2019–. D’aquestes, només el 30% s’han beneficiat de les ajudes i els descomptes del nou Bo Social, que va aprovar-se a finals de l’any 2017. Aquestes persones en situació de vulnerabilitat, tant les que no s’han acollit al Bo Social com les que sí, segueixen acumulant deute.  

Per això, i sobre la base de respecte a la legalitat establerta, Endesa proposa resoldre aquesta situació mitjançant aquest compromís entre les administracions i la Companyia, amb lavoluntat de liquidar el deute pendentque s’ha generat fins al moment, donar solució a la situació a la que s’enfronten les famílies vulnerables i evitar la interrupció de subministraments.

Bo Social a Catalunya

Aquesta iniciativa se suma als15 milions d’euros anualsque la Companyia ja destina a finançar les ajudes i els descomptes del Bo Social a Catalunya, descomptes que van des del 25% al 40% del cost de la factura de la llum per a persones vulnerables i vulnerables severs, així com elcofinançament del 100% per als col·lectius amb el Bo Socialque estan identificats com a vulnerables severs en risc d’exclusió social. Així mateix, s’estableixen mesures de protecció perevitar el tall de subministramenta altres col·lectius com són les famílies amb fills menors de 16 anys, a persones en situació de dependència reconeguda de grau II o III, o amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Cal recordar que aquesta normativa, a més de facilitar ajudes i descomptes molt rellevants a les persones en situació de vulnerabilitat, evita la interrupció del serveii estableix un protocol de cofinançament entre les administracions i empreses comercialitzadores per assumir el deute generat.

tracking