SEGRE

TECNOLOGIA DONATIUS

Almenys 17 parròquies, algunes a Lleida, Mollerussa, Balaguer i la Seu, ja disposen d'un faristol per efectuar donatius amb la targeta o el mòbil

Almenys 17 parròquies, algunes a Lleida, Mollerussa, Balaguer i la Seu, ja disposen d’un faristol per efectuar donatius amb la targeta o el mòbil || Els fidels són “més generosos” amb aquest sistema

Una màquina instal·lada a l’església de Sant Llorenç a Lleida.

Una màquina instal·lada a l’església de Sant Llorenç a Lleida.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja no fa falta tenir monedes a la cartera per ajudar l’Església a la plateta. I és que almenys disset parròquies lleidatanes ja compten amb un servei d’“almoina digital” per poder efectuar donatius amb el mòbil, targetes bancàries o fins i tot rellotges intel·ligents.

Es tracta de faristols electrònics que en les últimes setmanes han instal·lat Banc Sabadell o CaixaBank en parròquies d’Artesa de Segre, Balaguer, la Seu d’Urgell, les Borges Blanques, Mollerussa, Lleida, Tàrrega, Almacelles i Vielha i que, segons va informar Banc Sabadell, “des que fa més de deu mesos es va posar en marxa aquesta iniciativa arreu de Catalunya, els resultats han demostrat que els fidels són més generosos quan fan les aportacions amb la targeta en lloc dels diners en efectiu”.

Aquests sistemes d’‘almoina digital’ es van començar a instal·lar per tot Catalunya fa més de deu mesos

Tanmateix, segons va explicar el mossèn Ignasi Navarri, rector de la parròquia de Sant Ot de la Seu d’Urgell i vicari general de la diòcesi d’Urgell, “els veïns de zones rurals prefereixen continuar amb el sistema tradicional, per la qual cosa el nou sistema digital està més encarat als turistes” que visiten el temple.

“Fins ara la gent l’ha anat utilitzant però creiem que el mes d’agost, quan hi ha més afluència de turistes, serà un bon termòmetre per comprovar l’èxit del sistema”, va assenyalar en aquest sentit Navarri, i va afegir que “els nostres feligresos prefereixen el gest de donar una moneda i posar una espelma o donar el donatiu en mà i poder decidir la destinació dels seus diners”, ja sigui per a Càritas o qualsevol altra obra.

Així mateix, va considerar que “en grans ciutats com Barcelona, possiblement l’ús sigui més alt”.

Projecte pioner a la seu de Tarragona

El primer d’aquests faristols el va instal·lar Banc Sabadell a la catedral de Tarragona amb l’objectiu d’unir els usos tradicionals i les noves tecnologies a l’hora de fer efectius els donatius. La van seguir el que es van col·locar a les catedrals de Terrassa, la Seu d’Urgell i Girona, així com al monestir de Sant Cugat.

Una màquina instal·lada a l’església de Sant Llorenç a Lleida.

Una màquina instal·lada a l’església de Sant Llorenç a Lleida.C. SANS

tracking