SEGRE

HABITATGES BENESTAR SOCIAL

Una lleidatana i la seua filla amb discapacitat busquen des d'avui una habitació de lloguer a Lleida

Una lleidatana i la seua filla amb discapacitat busquen des d’avui una habitació de lloguer || Porten dos setmanes a l’hostal Jericó

La lleidatana Carmen Flores, de 45 anys

La lleidatana Carmen Flores, de 45 anysAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tinc por de no saber on dormiré.” Així s’expressava ahir Carmen Flores, una lleidatana de 45 anys que des de fa quinze dies pernocta a l’hostal Jericó amb la seua filla Casandra, de 22 anys i amb una discapacitat del 67 per cent. Segons explica, “a partir d’avui em veuré obligada a dormir al carrer perquè no he trobat una habitació de lloguer”.

I és que Carmen i la seua filla tenien previst començar a llogar una habitació a partir d’avui encara que, pel que sembla, el propietari de l’immoble va declinar l’oferta dimarts passat. “Portem setmanes subsistint només amb els dos-cents euros que rep la meua filla per la pensió d’orfandat i els treballs esporàdics que aconsegueixo en magatzems de fruita i la neteja de cases, algunes vegades a 2,5 euros l’hora, cosa que amb prou feines ens permet llogar alguna habitació”, assegura Carmen. Malgrat que subratlla que aquest mes començarà a cobrar una ajuda de 392 euros, “amb uns ingressos que no arribin als 600 euros no podem llogar un pis i pagar els rebuts de la llum i de l’aigua que comporta, a més del menjar”.

Durant aquests últims anys, Carmen i Casandra han viscut en habitacions de lloguer, tot i que fa dos setmanes es van veure obligades a ingressar a Jericó. “La nit abans d’entrar a l’hostal vam haver de passar-la al carrer i tenim por que ens falti de nou un sostre fins al proper mes de setembre, quan acaba la campanya de recollida de fruita i hi torna a haver més oferta d’habitacions”, assegura. Des de la Paeria van apuntar que l’àrea d’Inclusió dels Serveis Socials té un expedient de Carmen i la seua filla i porta a terme el corresponent seguiment.

tracking