SEGRE

FESTA TRADICIÓ

L'Aquelarre reivindica la dona

Amb l’espectacle de Band Tokades i la presentació de l’Astaroteta a l’Aquelarret || Durant els tres dies de festa es cremarà mitja tona de pólvora

La presentació de la festa a la població va tenir lloc ahir a la nit a l’espai de Sant Domènec.

La presentació de la festa a la població va tenir lloc ahir a la nit a l’espai de Sant Domènec.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc, les bruixes i la música s’apoderaran de nou de Cervera entre els dies 30 d’agost i 1 de setembre en el marc de la quaranta-dosena festa de l’Aquelarre. En aquesta edició, el foc tindrà especial protagonisme ja que el Ball de Diables Carranquers celebra el vint-i-cinquè aniversari i oferirà un espectacle renovat, del qual no han volgut revelar cap detall.

Està previst que al llarg dels tres dies que durarà la festa, Cervera cremi més de mitja tona de pólvora i 24.000 carretons. Els Carranquers estaran acompanyats per la Colla Vella dels Diables de Gràcia i el Ball de Diables de Mataró. Així mateix, divendres a la nit tindrà lloc la Trobada de Bestiari amb una representació de diferents dracs construïts pel mestre Casserras.

L’Aquelarre reivindica un any més la presència de dones a la festa i l’empoderament femení. En aquesta ocasió ho fa amb el cartell i a l’Aquelarret, la cercavila de dissabte a la tarda a càrrec dels més petits, on s’estrenarà la figura de l’Astaroteta. Aquesta va ser una de les novetats que es van donar a conèixer ahir a la nit a la presentació de la quaranta-dosena edició de l’Aquelarre, acte que va tenir lloc a l’espai cultural de Sant Domènec.

En aquesta mateixa línia val a dir que divendres a la nit les Band Tokades també reivindicaran el paper de les dones amb un nou espectacle de percussió, dirigit per la igualadina Montse Pelfort i que porta per títol Nü Shu, que significa escriptura de dones en xinès.

Com ja van avançar fa uns mesos, l’espectacle central de l’Aquelarre 2019, que es podrà veure el dissabte 31 d’agost a la nit, girarà al voltant del tarot i la relació de les seues cartes amb el món de la màgia i l’esotèric. De nou sota la direcció artística d’Albert Parra, la proposta seguirà fidel al protocol habitual de l’Aquelarre: des de la tradicional encesa de la Universitat fins a les activitats a Cal Racó: el Ball de la Polla, la Invocació del Mascle Cabró, el gran protagonista de dissabte a la nit; l’Escorreguda final i el Foqueral. L’Aquelarre es completarà amb música en sis escenaris i la Fira del Gran Boc als patis de la Universitat.

tracking