SEGRE

Una empresa lleidatana rep nou estrelles als 'Oscar' de l'alimentació gourmet

És la firma de l'Estat amb més referències premiades als últims Great Taste Awards

Ferran Alemany, Miquel Alemany i Germán Alemany, a l'obrador d'Os de Balaguer

Una empresa lleidatana rep nou estrelles als 'Oscar' de l'alimentació gourmetCedida per Ramon Gabriel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa familiar d'Os de Balaguer (Noguera) Torrons i Mel Alemany ha estat premiada amb nou estrelles als premis internacionals Great Taste Awards, que es van donar a conèixer l'1 d'agost a Londres i que són considerats els 'Oscar' de l'alimentació gourmet. Alemany, que ha rebut el reconeixement per set productes diferents, es converteix en l'empresa amb més referències premiades de l'estat espanyol en aquesta edició del certamen, de la mateixa manera que el 2017, mentre el 2018 va ser la segona. Mel de romaní del Montsec, mel amb pètals de rosa, agredolç amb mel de castanyer, torró crocant, ametlles garrapinyades amb mel, massapà amb pell de taronja i crema d'ametlles amb sal, són els productes que ha obtingut aquest reconeixement.

La mel de romaní del Montsec ha estat la més guardonada, amb dues estrelles, de la mateixa manera que l'agredolç amb mel de castanyer. Han estat reconeguts amb una estrella la mel amb pètals de rosa, les ametlles garrapinyades amb mel, el torró crocant, el massapà amb pell de taronja i la crema d'ametlles amb sal, productes alguns dels quals encara no són al mercat. El jurat d'aquest premi internacional ha valorat, tant la tradició artesana d'aquesta empresa familiar, com la innovació en la creació de nous productes, sobretot pel que fa a la mel.

En la passada edició, la de l'any 2018, Torrons i Mel Alemany es va convertir en la segona empresa de l'estat espanyol que acumulava més guardons, mentre l'any 2017 va ser la firma amb més premis. Alemany, que participa en els Great Taste Awards des de l'any 2014, acumula ja 31 estrelles en els darrers sis anys.

Els Great Taste Awards se celebren des de fa 25 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació́ d'ingredients, la textura i l'olor, sense conèixer la marca o el packaging. Tots els productes premiats s'etiqueten amb el segell d'excel·lència 'Great Taste', que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.

Elaboració clàssica del torró i innovació amb la mel

Alemany segueix una línia clàssica en l'elaboració del torró i manté la fórmula tradicional del segle XIX amb varietats com el dur i el tou. Tot i això, l'empresa ha afegit algunes varietats com ara el crocant, el bombó ametlla i la crema torrada, aquesta darrera amb una gran acceptació entre els consumidors per la tendresa de la massa i el punt cremat. Els torrons estan fets de forma totalment artesanal i envasats en formats de 150 i 300 grams, principalment.

Amb la mel però, la firma aposta per la innovació. Sota el concepte de 'mel amb valor afegit', ofereixen les noves varietats de mel, la línia Gourmet i la línia Salut. En la línia Salut, destaca la mel amb gelea reial, pròpolis o polen.

Torrons i Mel Alemany, ubicada a Os de Balaguer, produeix anualment unes 50 tones de torró, de les quals un 85% es venen a Catalunya, un 5% a l'estat espanyol i un 10% a altres països, com és el cas d'Anglaterra. Alemany, però, està apostant fortament per la mel. De les 550 tones de mel que envasa, un 80% es consumeix a Catalunya, un 5% a l'Estat i un 15% va destinada a l'exportació.

tracking