SEGRE

Una veïna de Torrefarrera denuncia que no la van deixar acollir un nen sahrauí

Després de dos intents, acull un nen amb el seu marit des d’una entitat d’Osca

L'Eva i l'Esteve, amb el nen que han acollit aquest estiu a través de Sàhara Osca.

Una veïna de Torrefarrera denuncia que no la van deixar acollir un nen sahrauíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eva Maura, de Torrefarrera, i Esteve, de Tamarit de Llitera, han acollit aquest estiu un nen sahrauí a Osca després que ella ho intentés dos anys consecutius amb l’associació de Ponent, sense èxit. Segons va denunciar, el 2018 la van avisar, mitja hora abans que arribés la nena, que no se l’emportarien “perquè va plorar molt i se la quedarien uns familiars”, i aquest any, malgrat oferir-se una altra vegada, no van comptar amb ella.

Eva va qualificar Sàhara de Ponent de “poc professional” i va destacar que la gestió de Sàhara Osca és “exemplar”, tant amb la comunicació prèvia com amb el seguiment que fan de les famílies una vegada el nen està amb elles. “Estem molt contents, tant nosaltres com el nen, que és feliç”, assegura Eva, i va dir que “si no haguéssim anat a una altra associació, un nen menys hauria rebut atenció”.

El president de Sàhara de Ponent, Josep Maria Pocino, va explicar que en el cas de la primera nena “no sabem què va passar”, ja que unes setmanes abans que els nens sahrauís arribessin a Sàhara de Ponent l’hi van retirar la gestió i la va assumir directament la delegació catalana del Front Polisario. La responsable, Susana Sanahuja, va reconèixer que no va ser sincera: “La nena no va estar amb cap familiar, va estar amb una altra família acollidora perquè no vam veure clar que l’Eva estigués capacitada per acollir-la. Li vam dir allò per no ferir-la.” Però la decisió va portar conseqüències. Eva va posar una denúncia davant dels Mossos i creu que és el motiu pel qual aquest any li han tancat la porta a Sàhara de Ponent, tot i que el president nega que sigui cap “revenja”.

tracking