SEGRE

Lleida acull més de 500 menors migrants sense referents familiars

En les últimes dos setmanes n’han arribat setze a Ponent

Imatge d'arxiu del centre de Menes d'Almacelles.

Lleida acull més de 500 menors migrants sense referents familiarsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes acullen actualment 515 menors estrangers no acompanyats (Mena) en la quinzena de centres i pisos tutelats que s’han habilitat. Segons els registres del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, fins al 15 de juliol, en el que va d’any, han passat per la província més de 220 d’aquests adolescents, la majoria dels quals nens d’entre 16 i 17 anys (71%) i només una dotzena són nenes. En les últimes dos setmanes, han arribat setze menors immigrants sense referents familiars.

Pel que fa al país de procedència, el 79,6% són del Marroc; el 12,8% de l’Àfrica Subsahariana i el 5,1% d’altres països del Magrib.

Quant al conjunt de Catalunya, en els últims dos anys s’ha registrat l’arribada d’un total de 6.261 menes, una xifra que ha desbordat el sistema d’acollida. Fins al passat 30 de juny hi havia 4.203 menors sense referents familiars en el sistema de protecció, la qual cosa representa un 42% del total de nens i adolescents tutelats per l’administració catalana (9.700). Les arribades dels menors immigrants es van incrementar a partir del juliol del 2017, quan se’n van rebre més d’un centenar cada mes i es van situar en un màxim de 226 al mes de novembre d’aquell any. Entre les últimes mesures de la direcció general d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència, destaca la de contractar dinamitzadors per fomentar la convivència entre els centres de menors i el seu entorn.

tracking