SEGRE

COMUNITAT TURISME

Vallbona repara els seus estimaocells

Jornada que se celebra cada estiu i que en aquesta ocasió van aprofitar per reforçar les figures després d’un acte vandàlic || Instal·len un ‘photocall’ per fomentar el turisme

Alguns dels assistents, ahir durant la restauració dels singulars estimaocells.

Alguns dels assistents, ahir durant la restauració dels singulars estimaocells.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Vallbona de les Monges aposten per la biodiversitat, el reciclatge, l’art i la comunitat. Així va quedar demostrat de nou ahir a la tarda, coincidint amb la celebració de les jornades culturals, quan més d’un centenar de persones, la majoria famílies amb nens petits i grups de joves, es van reunir a l’encreuament de la carretera de Rocallaura a Nalec per restaurar i millorar la trentena d’estimaocells que fa vuit anys van començar a confeccionar.

Des d’aleshores, un dia a l’any es troben tots els veïns i van junts a reparar-los. En aquesta ocasió, van tenir més feina de l’habitual perquè els estimaocells es van trobar en pitjors condicions arran d’un atac vandàlic que van patir a començaments del mes de juliol.

El seu impulsor, Eduard Viver, va optar per reforçar la base d’alguns dels estimaocells per evitar nous atacs i per tancar l’entrada amb pedres de gran mida. Aquest espai s’ha convertit en un gran reclam turístic de Vallbona, un museu a l’aire lliure amb una trentena de figures en forma d’espantaocells, moltes de les quals ja compten amb caixes niu i menjadores per a les aus, ja que l’objectiu és que aquests ninots ofereixin menjar, beguda i habitatge als ocells de la zona. Els veïns pretenen fomentar encara més el turisme i ahir van instal·lar un photocall al costat d’un estimaocell. Viver va recordar que aquest va ser el primer pas per convertir Vallbona en un municipi que aposta per la biodiversitat i que ja compta amb tretze observatoris de fauna, una bassa d’amfibis i rèptils i 44 caixes niu d’òliba distribuïdes en diferents cabanes.

tracking