SEGRE

OBITUARI POLÈMICA

Epstein, acusat d’abusar de nenes, se suïcida a la presó

Apareix penjat a la seua cel·la a Manhattan || El multimilionari va tenir entre els seus amics els presidents Clinton i Trump

El milionari Jeffrey Epstein es va penjar ahir a la seua cel·la, en una presó de Manhattan.

El milionari Jeffrey Epstein es va penjar ahir a la seua cel·la, en una presó de Manhattan.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El milionari Jeffrey Epstein, de 66 anys, acusat d’estar implicat en una trama d’abusos i explotació sexual de menors, va ser trobat mort ahir a la seua cel·la, en una presó federal de Manhattan, a Nova York. Segons fonts pròximes a la investigació de la seua mort, es va penjar a la seua cel·la sense que existís sobre ell cap vigilància per la possibilitat que se suïcidés malgrat que ja havia sobreviscut a una circumstància similar el mes de juliol passat.

El cas d’Epstein va adquirir especial notorietat per la seua relació amb l’elit política dels Estats Units, des del matrimoni Clinton a l’actual inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump. El fiscal general dels EUA, AG Barr, va anunciar l’obertura d’una investigació sobre les circumstàncies de la seua mort, com també ho va anunciar l’FBI, que emprendrà una investigació particular.

Una de les víctimes va dir divendres que el magnat li va fer mantenir relacions amb polítics rellevants

Aquest divendres passat es va revelar que una de les seues víctimes va assegurar que Epstein li va fer mantenir relacions amb polítics i rellevants figures de l’economia. Epstein va ser imputat per tràfic sexual de menors i conspiració després de l’aparició de nous testimonis que el situaven com a capitost d’una “vasta xarxa” d’explotació de menors des de les seues mansions a Manhattan i Florida entre 2002 i 2005.

Anteriorment havia estat sota investigació per delictes sexuals contra nenes menors d’edat, en un cas que va provocar la dimissió el mes passat del secretari de Treball dels EUA, Alex Acosta. I és que es va donar a conèixer que quan Acosta era fiscal a Florida, va assolir un acord secret per reduir una sentència contra Epstein.

“Les víctimes no han de perdre l’esperança”Una de les advocades que representa una de les víctimes de Jeffrey Epstein va dir ahir que aquest incident no significa el final d’aquesta investigació. “Les moltes víctimes de Jeffrey Epstein i els seus còmplices no haurien de perdre l’esperança”, va dir l’advocada Roberta Kaplan, que es va comprometre a buscar justícia per al seu client però també va assegurar que tots els fets dels seus monstruosos crims han de ser coneguts arreu del món”. Els advocats d’Epstein van afirmar que “ningú no hauria de morir a la presó”.

tracking