SEGRE

CERTAMEN HISTÒRIA

IMATGES. Bany de masses al Guimerà medieval

Acaba el 25 aniversari del tradicional mercat amb 20.000 visitants, que van gaudir del centenar de parades || L’alcalde assegura que la implicació dels voluntaris en “garanteix el futur”

Espectacle itinerant amb La Cremallera Teatre.

Espectacle itinerant amb La Cremallera Teatre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Medieval de Guimerà va celebrar el cap de setmana el seu 25 aniversari amb magnificència. El certamen va tancar ahir a la nit una de les edicions més exitoses després de superar amb escreix els 20.000 visitants, fet que va convertir els estrets i costeruts carrers d’aquesta localitat de la Vall del Corb en un autèntic bany de masses. L’alcalde, Salvador Balcells, es va mostrar molt satisfet amb la bona afluència de públic i va fer una valoració “molt positiva”. Balcells també va agrair “la implicació de tot el poble” i va afegir que “aquest any hem doblat el nombre de voluntaris, fet que significa que tenim garantit el futur del Mercat Medieval”.

Per la seua part, Roger Rosich, també de l’organització i autor de l’obra que es va representar al curs del riu Corb, va recordar que “aquesta edició ha estat especial perquè hem celebrat un doble aniversari: els 25 anys del Mercat Medieval i els 725 anys de la concessió del dret a tenir mercat setmanal, que va suposar el creixement de Guimerà”. Per la seua part, la majoria de paradistes consultats per SEGRE van dir que havien assolit els objectius en vendes. Guimerà va reunir dissabte i diumenge un centenar de parades amb productes propis de l’edat mitjana així com una quinzena d’artesans que van oferir demostracions d’antics oficis com el forjador, la filatera o el bufador de vidre. El tradicional mercat va estar amenitzat amb cercaviles, actuacions de joglars i dansa oriental, a càrrec de La Cremallera Teatre. Per celebrar les noces de plata del certamen es van incrementar les activitats i es va oferir una escape room inspirada en una història local de l’època; un tast de vins de la Vall del Corb; visites guiades pel poble; més activitats per al públic infantil en un espai renovat i una gimcana per a tota la família.

Es va oferir una ‘escape room’, un tast de vins de la Vall del Corb, més activitats infantils i una gimcana

El Mercat Medieval va finalitzar ahir a la nit, com és habitual, amb la segona representació de l’obra de teatre Les primeres pedres, i amb un castell de focs final.

Espectacle itinerant amb La Cremallera Teatre.

Espectacle itinerant amb La Cremallera Teatre.SEGRE TÀRREGA

tracking