SEGRE

Sanitat proposa endurir les lleis sobre el tabac i l'alcohol

Alerten de l’augment de l’addiccions a les anomenades drogues legals

Restes de 'botellón.

L'alcohol està darrere del 10 % de les morts a EspanyaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha proposat aquest dilluns endurir les lleis que regulen el consum de begudes alcohòliques i tabac davant de l’augment de l’addiccions a les anomenades drogues legals. Carcedo ha fet una crida d’"alerta" davant del risc per a la salut del consum d’alcohol i tabac i la seua correlació amb l’increment dels casos de càncer de pulmó, especialment en dones.

En declaracions als periodistes durant la visita que ha realitzat a la seu de Projecte Hombre a Gijón, la ministra ha considerat necessari modificar les lleis per restringir el consum d’ambdues "drogues legals". Carcedo ha demandat a més l’"estricte compliment" d’aquestes normatives en tant s’elaboressin les modificacions a les lleis actuals ja que s’han detectat incompliments en alguns sectors, entre els quals ha esmentat l’hostaleria. Segons la seua opinió, s’ha de regular d’una manera més restrictiva el consum de tabac a les terrasses dels establiments hotelers i incloure en la nova normativa els denominats "vapeadors".

Carcedo ha defensat el Pla Nacional de Drogues com un instrument necessari per a la prevenció i ha recordat que el Consell de Ministres ha aprovat transferir 370.000 euros a les comunitats autònomes per a programes d’aquest tipus.

La ministra ha afirmat que el consum de les drogues il·legals, entre les que s’ha advertit un augment del consum de cànnabis, provoquen "greus trencaments" en la vida personal, social, econòmica, familiar i laboral dels addictes. A més, ha valorat el paper que exerceixen organitzacions no governamentals, com Projecte Home, i el voluntariat per a la rehabilitació i la reinserció social dels consumidors.

tracking