SEGRE

LLEIDA, DE FESTA

Compte enrere per al 15 d’agost

Ponent es prepara per a l’apogeu de festes majors en el marc de la celebració de la Mare de Déu || Sopar popular i cine a l’Alzina, al Pallars Jussà

Sopar popular dissabte passat en el marc de la festa major de l’Alzina.

Sopar popular dissabte passat en el marc de la festa major de l’Alzina.MONTSERRAT FORNELLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Lleida es preparen per esclatar en festes majors. Coincidint amb la Mare de Déu d’Agost, són molts els municipis que celebren durant aquestes dates la festa major. A Ponent són al voltant de 87 pobles els que ompliran les seues places de concerts, dinars i sopars populars i altres activitats dirigides tant a grans com a petits. I unes comencen i d’altres acaben, com les de l’Alzina, al Pallars Jussà, on unes 60 persones van participar dissabte en el tradicional sopar popular de les seues festes majors, que van acabar diumenge. Després del refrigeri, els participants van assistir a una nova edició del Cine a la fresca, en què es va projectar la pel·lícula Green Book. Ja diumenge, una missa al matí i una sessió de ball a la tarda van posar el colofó a les festes.

D’altra banda, en el marc de la festes d’Agramunt, el 30 d’agost es presentarà la nova geganta Delfina, una de les protagonistes de la llegenda més significativa del municipi. La història explica com Delfina, filla del senyor d’Agramunt, va ser raptada quan era un nadó pel rei de Tremissèn l’any 714 i com posteriorment ella va tornar a Agramunt a combatre els cristians i va acabar enamorant-se del comte de Barcelona i va acabar allà els seus dies.

La geganta Delfina, construïda en un taller de BellpuigL’elaboració de la geganta Delfina ha sigut obra del taller de Carles Teixidó ubicat al municipi de Bellpuig i l’ha finançat íntegrament l’ajuntament d’Agramunt. Així mateix, durant el mes de maig passat ja es va presentar el gegant del Rei Tremissèn, la parella de Delfina, obra també del mateix taller.

Sopar popular dissabte passat en el marc de la festa major de l’Alzina.

Sopar popular dissabte passat en el marc de la festa major de l’Alzina.MONTSERRAT FORNELLS

tracking