SEGRE

ENTITATS PROJECTES

Reinserció laboral per a 32 reclusos lleidatans el 2018

Amb el programa Reincopora de La Caixa per a interns al final de la seua pena || Es multipliquen per cinc els contractes laborals

El projecte ofereix itineraris d’inserció personalitzats.

El projecte ofereix itineraris d’inserció personalitzats.REINCOPORA DE ‘LA CAIXA’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa Reincorpora de La Caixa va oferir l’any passat itineraris sociolaborals a 32 adults i joves de centres penitenciaris i de Justícia juvenil de Lleida. El projecte, en col·laboració amb el departament de Justícia a través del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, va dirigit a població reclusa de tot Catalunya en la fase final de la condemna. El programa ofereix itineraris personalitzats, adaptats a les necessitats de preparació tècnica i personal dels interns, i combina formació, accions de servei a la comunitat i integració laboral, amb l’objectiu que la persona ampliï competències, reforci valors i millori habilitats personals.

El 2018, tots els participants que van acabar el seu itinerari d’inserció laboral a Lleida van aconseguir una feina. Aquest percentatge s’ha quintuplicat des que es va posar en marxa Reincorpora el 2011, ja que l’any passat van aconseguir una ocupació 26 interns amb la col·laboració de quinze empreses lleidatanes.

La Caixa destaca la col·laboració amb el projecte de les entitats Associació Reintegra i Prosec, que ajuden a proporcionar un itinerari personalitzat per a cada intern. Des que va nàixer el programa Reincorpora, hi han participat un total de 3.986 interns de tot Catalunya, dels quals els 1.899 van trobar feina. L’any passat, la iniciativa va beneficiar més de 600 reclusos.

tracking