SEGRE

POLÈMICA ABUSOS

El món de la música, dividit per les acusacions a Domingo

L’Òpera de Los Angeles, que presideix el tenor espanyol, ha obert una investigació

El tenor Plácido Domingo, en el punt de mira de l’opinió pública i les institucions operístiques.

El tenor Plácido Domingo, en el punt de mira de l’opinió pública i les institucions operístiques.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Òpera de Los Angeles ha anunciat que obrirà una investigació a Plácido Domingo, director general d’aquesta institució des del 2003, per les acusacions de presumpte assetjament sexual revelades dilluns en contra seu i va incidir que “contractarà assessorament extern per investigar les preocupants acusacions”. “Plácido Domingo ha estat una dinàmica força creativa en la vida de la institució. No obstant, estem compromesos a fer tot el que puguem per afavorir un entorn professional en el qual tots els nostres empleats i artistes se sentin còmodes, valorats i respectats”, va afegir en el comunicat.

Com ja va publicar ahir aquest diari, vuit cantants d’òpera i una ballarina han acusat Domingo d’assetjament sexual a la dècada dels 80 i, com a resultat, l’Òpera de San Francisco a Califòrnia, i l’Orquestra de Filadèlfia, a Pennsilvània, van cancel·lar dimarts l’actuació del cantant de les properes setmanes.

Per la seua part, la Metropolitana de Nova York va assenyalar ahir que manté el tenor en el seu programa per a la tardor, encara que espera els resultats de la investigació sobre el comportament del cantant que durà a terme l’Òpera de Los Angeles. De la mateixa manera es va pronunciar dimarts el Palau de les Arts de València, que va comunicar que esperarà a la resolució del cas “per actuar en conseqüència”.

On sí que actuarà Domingo és al Festival de Salzburg el 25 d’agost, amb Nino Machaidze i Cecilia Molinari, ja que l’organització austríaca sí que dóna suport al tenor espanyol.

tracking