SEGRE

SALUT SOLIDARITAT

Una mare de Cervera crea una associació per potenciar la investigació del càncer infantil

Una veïna de Cervera que té una filla que està lluitant contra el càncer crea una associació per potenciar la investigació de la malatia || En sis mesos ha aconseguit recaptar més de 14.500 euros

Esther Pallarés (segona per la dreta) amb altres voluntàries de l’associació amb el xec que han donat a Sant Joan de Déu.

Esther Pallarés (segona per la dreta) amb altres voluntàries de l’associació amb el xec que han donat a Sant Joan de Déu.ASSOCIACIÓ LUCHAPARALOSVALIENTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esther Pallarés és una veïna de Cervera que ha viscut el viacrucis del càncer infantil de prop, ja que a la seua filla Sara li van diagnosticar la malaltia amb setze anys i van estar en tractament i batallant dos anys i mig sense sortir de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Pallarés diu que se sent “en deute amb el centre i les famílies que han lluitat contra el càncer i que fan donacions a favor de la investigació, ja que gràcies a la seua solidaritat hem pogut tractar la meua filla”. Aquesta mare explica a SEGRE que “per cada dos-cents adults que tenen càncer hi ha un nen, i bona part de la investigació del càncer infantil es finança amb les donacions”.

Ara vol aportar el seu granet de sorra i, per fer-ho ha creat l’associació Lucha Para Los Valientes, que en els sis primers mesos d’aquest 2019 ha aconseguit recaptar un total de 14.659 euros, que ha entregat a l’Associació Pulseras Candela per a la investigació del càncer infantil a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Esther Pallarés anima ajuntaments, col·legis i particulars a organitzar esdeveniments solidaris

L’objectiu és recaptar més diners per a la investigació a fi que “cada vegada hi hagi menys mortalitat”. Segons va explicar Pallarés, “en els dos anys i mig que la Sara ha estat ingressada he vist morir una vintena de nens”.

Per impulsar aquesta tasca, fa una crida a ajuntaments, entitats, col·legis i particulars que hi vulguin col·laborar o organitzar alguna activitat solidària. “És necessari sensibilitzar més els joves sobre la malaltia perquè no es burlin d’un company que la té”, assegura. Entre les pròximes activitats programades de l’associació Lucha Para Los Valientes, està prevista una parada solidària a la festa de l’Aquelarre de Cervera i organitzar un sopar a finals d’any.

Els interessats a col·laborar-hi poden contactar amb Esther Pallarés per correu electrònic a l’adreça luchaparalosvalientes@gmail.com o a través de les xarxes socials.

Una associació de voluntàries A la Sara, filla d’Esther Pallarés, li van diagnosticar un sarcoma d’Ewing als ossos del maluc l’octubre del 2016 i va ser ingressada fins aquest passat mes de gener. Ara té dinou anys i cada tres mesos es desplaça a Barcelona per fer les proves rutinàries de seguiment, a banda de sessions de fisioteràpia per pal·liar els efectes de la quimioteràpia. L’entitat compta amb quatre voluntàries, entre les quals Eva Laguna, mare d’Ivan Calvo Laguna, un jove de Cervera que va morir de càncer i que va crear una associació que porta el seu nom.

tracking