SEGRE

POLÈMICA FESTES

Destrossen un decorat a Gràcia al considerar-lo racista

Un grup d’entre quinze i vint joves a la plaça del Nord || La Guàrdia Urbana de Barcelona va identificar dos dels implicats

Part del decorat que van intentar destrossar a la plaça del Nord.

Part del decorat que van intentar destrossar a la plaça del Nord.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’entre quinze i vint persones van destrossar ahir a la matinada diversos elements de l’engalanat de la plaça del Nord de Barcelona, ambientat en una reserva de nadius americans en el marc de la festa major de Gràcia, al considerar-los racistes. Al crit d’“Això és racisme” i “Presons, CIE, batudes i fronteres. Així es construeix la riquesa europea” van arrancar i van fer malbé diversos elements decoratius davant de les queixes dels veïns i presents a la plaça. Davant d’aquests fets, la Guàrdia Urbana de Barcelona va poder identificar dos de les persones que van causar els danys al decorat.

L’associació de veïns del barri va lamentar el que havia passat a través del seu compte oficial de Twitter i va assegurar que sentien una gran “tristesa i indignació per la intolerància de qui pensa que el nostre engalanat, sobre nadius americans, els ofèn i el poden trencar”. “Demanem que es valori el treball de tants mesos. Sempre estarem disposats a debatre i aprendre, però des del respecte”, van assenyalar. Per la seua banda, des de la Fundació Festa Major de Gràcia van oferir ahir un espai als crítics amb la decoració de la plaça “perquè pugui explicar els motius exactes pels quals es van sentir ofesos”, segons va explicar la presidenta, Carla Carbonell. Així mateix també va assegurar que de moment no es plantegen denunciar i que restauraran l’engalanat.

tracking