SEGRE

TRADICIONS FESTES

Miracles a glops a Cervera

Multitudinària entrada de l’aigua de Sant Magí a la capital de la Segarra || Comitiva amb dotze burros carregats amb 600 litres d’aigua, boix i lavanda

Un grup de nens va oferir al públic beure l’aigua miraculosa.

Un grup de nens va oferir al públic beure l’aigua miraculosa.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van omplir ahir a la nit els carrers de Cervera durant l’entrada de l’aigua de la Brufaganya, una de les tradicions més ancestrals de la ciutat, presidida per l’anacoreta de Sant Magí, encarnat des de fa 27 anys per Jordi Casado. El recorregut, que va creuar el centre històric des de la plaça de l’Estació fins al barri de Sant Magí, va entusiasmar la canalla, que va pujar a cavall i a les carretes per poder fotografiar-se i seguir la desfilada amenitzada amb la música de la Banda del Conservatori de Música de Cervera. En la desfilada van participar, com és habitual, dotze burros carregats amb 600 litres d’aigua procedent del santuari de la Brufaganya, al qual s’atribueixen propietats miraculoses, així com boix i lavanda. Com també marca la tradició, un grup de nens va oferir al públic beure l’aigua miraculosa a canvi de donatius per a la festa. Els actes de la vigília de Sant Magí van acabar amb un sopar popular a Cal Racó. Avui dilluns, dia de la festivitat, seguiran les activitats amb el repartiment de l’aigua miraculosa per tota la ciutat. La festa està organitzada per l’Associació Amics de Sant Magí de Cervera.

Per la seua part, la capital de l’Urgell celebrarà avui la festa de Sant Magí amb una missa a l’ermita de Sant Eloi. A la sortida no faltaran els glops de l’aigua del santuari de la Brufaganya. El públic també podrà adquirir les gerres commemoratives, que en cada edició tenen un disseny diferent, i les galetes commemoratives conegudes amb el nom de gaiatons de Sant Magí, que es van presentar fa un parell d’anys. La festa acabarà amb un concert de jazz i funk amb el grup Inmotion Sax Quartet.

Un grup de nens va oferir al públic beure l’aigua miraculosa.

Un grup de nens va oferir al públic beure l’aigua miraculosa.SEGRE TÀRREGA

tracking