SEGRE

Sanitat confirma l'alerta per listeriosi a tot Espanya

Segons la ministra Carcedo, a la llista de distribució del fabricant figurava una tramesa a Catalunya, encara que afirma que no va arribar

La ministra de sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo.

Sanitat confirma l'alerta per listeriosi a tot EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha confirmat que des de el passat 16 d’agost està decretada l’alerta sanitària a nivell estatal pel brot de listeriosi que s’ha registrat en diversos punts d’Andalusia per la carn 'La Mechá', i que també s’ha estès a Extremadura, amb un cas confirmat i uns altres quatre sospitosos.

Segons Carcedo, unes "quantitats mínimes" de la carn afectada pel bacteri listeria moncytogenes van arribar també a Castella la Manxa y Tenerife, a més d’Andalusia -on es va distribuir la majoria- i a les comunitats de Madrid y Extremadura.

En declaracions a la Cadena Ser, la ministra ha precisat que a més dels 80 casos d’intoxicació a Andalusia i les dos sospites d’avortament s’ha confirmat un cas de listeriosi a Extremadura i n’hi ha uns altres quatre en estudi en aquesta comunitat i la possibilitat d’un altre a Madrid.

La ministra ha dit que a la llista de distribució del fabricant de Sevilla figurava una tramesa a Catalunya, que no obstant això no va arribar a aquesta comunitat autònoma.

Carcedo ha assegurat que des del passat dia 16 estan actives a tot Espanya les alertes de la xarxa de vigilància alimentària, per les quals es va comunicar a totes les comunitats autònomes perquè localitzessin el producte i es retirés, i la xarxa d’alerta sanitària de vigilància epidemiològica per identificar els casos que afecten la salut humana.

La titular de Sanitat ha deixat clar que tots els lots de la carn de la marca "La Mechá" fabricats des del maig estan immobilitzats, i ha incidit en que ara del que es tracta és de d’aturar el brot, tractar les malalties i després veure on es va produir l'error.

Carcedo ha insistit en que aquest bacteri només es pot encomanar de forma oral, per la ingesta de l’aliment i no de persona a persona.

tracking