SEGRE

SANITAT ALERTA

Detecten dos possibles casos de listèria a la Catalunya Central

El brot es cobra la primera víctima, una dona de 90 anys, a Sevilla

José Miguel Cisneros, portaveu de l’Hospital del Rocío de Sevilla.

José Miguel Cisneros, portaveu de l’Hospital del Rocío de Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va informar ahir de l’existència de dos possibles casos de listeriosi a Catalunya relacionats amb el brot ocorregut a Andalusia pel consum de carn entatxonada. Segons el comunicat del departament que encapçala la consellera Alba Vergés, les dos persones que se sospita que estan infectades per la Listeria monocytogenes pertanyen a una mateixa família, que resideix a la regió sanitària de la Catalunya Central i que va rebre la visita d’un familiar andalús fa uns dies. Va ser precisament aquest familiar el que va portar des d’Andalusia la carn contaminada, i els tres la van consumir. Dies després, els dos pacients catalans van començar a manifestar els símptomes típics d’aquesta malaltia, que són diarrea, febre i dolor a les articulacions. No obstant, van ser símptomes lleus i ja es troben recuperats. Al contrari, el familiar va tornar a Andalusia i està ingressat en un hospital de Sevilla.

En paral·lel, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, va assegurar que la carn entatxonada de la marca La Mechá, contaminada i que és en l’origen del brot, no va arribar a ser comercialitzada a Catalunya, encara que d’entrada un dels lots havia de ser enviat a terres catalanes. Al contrari, les autoritats sanitàries de Castella i Lleó van donar la veu d’alerta després de comprovar que un establiment situat a la localitat segoviana de San Rafael havia distribuït el producte. El període d’incubació de la malaltia és de 70 a 90 dies, per la qual cosa no es descarta l’aparició de casos en aquest territori.

Els catalans possiblement infectats van menjar carn contaminada que els van portar des d’Andalusia

D’altra banda, el brot de listeriosi va causar la primera víctima mortal. Una anciana de 90 anys va perdre ahir la vida a causa d’aquesta afecció. José Miguel Cisneros, director de la unitat d’infecciosos de l’hospital Virgen del Rocío de Sevilla, va explicar que l’estat de salut de la nonagenària estava “deteriorat”. A més, es va donar l’alta a alguns hospitalitzats i ara en queden únicament 53.

tracking