SEGRE

Atenció viatgers: aquestes són les pràctiques prohibides en alguns països

Una imatge de singapur.

Atenció viatgers: aquestes són les pràctiques prohibides en alguns païsosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viatjar a l’estranger pot considerar-se esport de risc si es desconeixen les normes d’alguns països. Així ho adverteix el Ministeri d’Exteriors, que recorda que mastegar xiclet a Singapur, estar embarassada sent soltera a Kuwait, o beure’s unes copes de més a Micronèsia són pràctiques prohibides.

El web d’Exteriors, en el seu apartat de recomanacions de viatge, avisa els turistes espanyols del risc que porta, per exemple, portar tatuat una imatge de Buda a Sri Lanka i a Birmània, o utilitzar un punter làser a l’Uzbekistan. Aquestes són algunes de les prohibicions més desconegudes, i fins i tot insòlites, de les quals adverteixen les autoritats.

PROHIBICIONS SOBRE LES RELACIONS SENTIMENTALS I LA SEXUALITAT

Kuwait, les embarassades que no estan casades "corren el risc de ser detingudes i deportades a Espanya", així com els pares d’un fill nascut al país que s’hagin casat en els últims sis mesos de l’embaràs, subratlla el Departament. Amb 100 fuetades i diversos mesos de presó estan penades les relacions sexuals entre homes a Iemen, que en el cas de les dones es castiguen amb entre 3 i 7 mesos de presó; una opció que en Singapur només està tipificada com a delicte en els homes.

Altres països on la homosexualitat també està perseguida són les Illes Maldives, Aràbia Saudita, Malawi, Zimbabwe, Oman, Iraq, Turkmenistan, Pakistan, Uzbekistan, Myanmar, Malàisia, Timor Oriental, les Illes Salomó o Tuvalu.

CONDUCTES PÚBLIQUES PENADES O OFENSIVES

Desconèixer les normes pot provocar fins i tot l’"expulsió immediata" o "la detenció" com ha ocorregut a Sri Lanka i Birmània per exhibir tatuatges de Buda, una cosa considerada "ofensiva", per la qual cosa Exteriors recomana mantenir-los tapats "en tot moment".

Algunes prohibicions estan relacionades amb els costums religiosos i socials com el consum de xiclets i l’exhibició de banderes a Singapur, així com l’estat d’embriaguesa a Micronèsia o mostrar afecte i ballar en públic a Emirats Àrabs.

Altres conductes no tenen més represàlies, però estan "mal vistes" per la població local, com donar propina a les Illes Cook i a Samoa Occidental o utilitzar roba massa curta o escots a Malawi, una cosa que "pot ser considerada provocativa i ofensiva".

LA FALTA DE CONNEXIÓ TELEFÒNICA, ENTRE LA CENSURA I LA INEFICÀCIA

Compartir fotografies de viatge a les xarxes socials o comunicar-se localment i internacionalment també pot ser una tasca complicada en alguns països que tenen restriccions d’internet i d’algunes aplicacions mòbils, així com a problemes de cobertura telefònica.

Per exemple, a Oman està prohibit l’accés a l’aplicació Skype i a la Xina està restringit l’ús de Google, Facebook, Youtube, Gmail i Twitter, on és vigent una llei de censura que limita l’accés a determinades pàgines web des de l’any 1996.

En part del territori de Namíbia no hi ha cobertura telefònica, incloses les zones turístiques, el que, en cas d’emergència, dificulta "notablement" l’assistència, recorden les autoritats.

En altres països com Corea del Nord és necessari tenir una targeta d’identificació d’abonat local per a la connexió mòbil, mentre que al Turkmenistan ni tan sols funcionen els mòbils estrangers.

EL CONSUM DE DROGUES: SOTA PENA DE MORT O CADENA PERPÈTUA

La tinença i tràfic de drogues porta a Birmània penes que van des dels cinc anys de presó a la cadena perpètua, independentment del tipus o quantitat de droga, pel que la mera possessió pot fer que la persona sigui considerada com a traficant.

Taiwan i a Singapur el consum o tràfic de drogues pot arribar a castigar-se amb la pena de mort, així com a Malàisia, on també pot sancionar-se amb "flagells amb vara" i fins 20 anys de presó.

També s’aplica la pena de mort per consum i tràfic de drogues a Emirats Àrabs, on es pot recordar que determinats medicaments d’ús habitual a Europa poden considerar-se droga en aquest país, com algunes píndoles anticonceptives, antitusius (amb codeïna), o alguns antibiòtics per a l’amigdalitis.

PAÏSOS MINATS, ZONES RADIOACTIVES O SENSE INFRAESTRUCTURES TURÍSTIQUES

Tailàndia, una destinació cada vegada més turística, resulta ser un país "altament minat", segons Exteriors, que també adverteix d’artefactes i mines sense detonar a la República Libanesa, i dels quals l’Afganistan és un dels països més minats del planeta.

Micronèsia està prohibit quedar-se amb algun objecte extret de vaixells de la II Guerra Mundial, i a Palaos (un dels seus quatre països) encara existeixen explosius procedents d’aquesta contesa, per la qual cosa Exteriors aconsella "anar amb compte a l’hora de bussejar i explorar coves".

Els assajos nuclears realitzats per la Guerra Freda a l'Arxipèlag Marshall ha provocat que encara hi continuï havent una molt elevada radioactivitat, especialment a Biquini.

També a Oceania es troba el país insular de Nauru, el qual, malgrat les seues paradisíaques platges, és conegut com el menys turístic del món, pel que les autoritats espanyoles avisen de l’escassetat d’infraestructures turístiques.

Aquestes són alguns dels advertiments més insòlits que recull Exteriors, que recorda que l’Estat no es farà responsable, tant per "desconeixement" com per no atenció a la recomanació, dels danys i perjudicis que poguessin ocasionar-se en el viatge.

tracking