SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Descobrir la catedral de la Seu d'Urgell

Més de 150 amants del romànic inauguren les visites al temple de la capital de l’Alt Urgell || Aspira a convertir-se en Patrimoni Mundial de la Unesco juntament amb dotze monuments més

Imatge de la visita guiada que va tenir lloc ahir al matí.

Imatge de la visita guiada que va tenir lloc ahir al matí.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La catedral de Santa Maria d’Urgell, a la Seu d’Urgell, única romànica del Pirineu i que aspira a convertir-se en Patrimoni Mundial de la Unesco amb dotze monuments més del Principat d’Andorra i de Foix (França), ha obert les portes aquest mes d’agost a través visites guiades que han captat l’interès de més de 150 amants del romànic. L’aposta, que dóna a conèixer als visitants les vicissituds de la seua arquitectura, història i personatges, va cada més a l’alça dia que passa i els seus impulsors es mostren convençuts que el que havia de ser una prova pilot d’aquest mes d’agost tindrà continuïtat al llarg de l’any. A falta de prendre l’última decisió i de concretar la fórmula, tot apunta que les visites que ara són diàries de dilluns a dissabte, passaran a portar-se a terme dos vegades a la setmana, els dimarts i els dissabtes, coincidint amb els dies de mercat setmanal de la ciutat.

L’experiència, que s’està duent a terme per primera vegada, dura una hora aproximadament i comença, sense necessitat de fer reserva, a les 10.30 hores del matí. El recorregut està dirigit per guies titulades de la comarca de l’Alt Urgell i el preu és de vuit euros per persona. Pilar Alàez, una de les guies que s’encarreguen dels itineraris, descobria ahir als turistes detalls i història de la catedral, dels claustres i de la petita església de Sant Miquel. Amb el preu de l’entrada, però sense visita guiada, també s’inclou l’accés al Museu Diocesà d’Urgell. Alàez va explicar que el tipus de visita que duen a terme intenta aprofundir més en qüestions no tant religioses sinó també a nivell cultural, donant a conèixer la relació que ha tingut el conjunt catedralici amb el territori. Pel que fa a la procedència dels visitants, va indicar que “pràcticament el 100% són turistes de Catalunya i d’Espanya”.

tracking