SEGRE

Farmacèutics proposen un preu mínim de 3 euros per a medicines finançades

La façana d'una farmàcia.

Farmacèutics proposen un preu mínim de 3 euros per a medicines finançadesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Empresaris Farmacèutics Espanyols (FEFE) ha proposat d’establir un preu mínim de 3 euros per a aquelles medicines amb recepta i finançades pel Sistema Nacional de Salut (SNS) alhora que ha instat a fer una "reforma en profunditat" del sistema de preus de referència. Fa dos dies fonts de FEFE van informar erròniament a l'agència Efe que la proposta d’un preu mínim afectaria a les medicines sense recepta, però al que es refereix en realitat l’informe de l’Observatori del Medicament del mes de juny, en el qual s’ha basat la Federació, és per a un medicament de prescripció i finançat pel SNS.

En una nota explicativa, FEFE ha assenyalat que 3 euros per una medicina (equival a 1,92 euros de preu de venda del laboratori) no és el que pagaria un pacient del SNS, doncs moltes persones no pagarien res i d’altres un percentatge mitjà del 10%, segons el seu nivell de renda. Ha recordat a més que els medicaments no finançats "tenen el preu lliure". Segons el parer de l’Observatori "increïblement ara hi ha molts medicaments que valen menys i això produeix desproveïments per falta de rendibilitat".

L’informe de l’Observatori comparteix algunes recomanacions fetes recentment per la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC), que qüestiona l’actual sistema de preus de referència.

tracking