SEGRE

Sanitat desaconsella consumir altres productes de l'empresa de la carn afectada per listeriosi

Es tracta de la marca "La Mechá"

L'empresa sevillana Magrudis.

Sanitat desaconsella consumir altres productes de l'empresa de la carn afectada per listeriosiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha aconsellat els qui tinguin al seu domicili algun envàs amb altres productes de la marca "La Mechá", l’origen del brot de listeriosi que afecta sobretot Andalusia, que s’abstinguin de consumir-lo i que, en cas d’haver-ho fet i presentar algun símptoma, acudeixin al metge.

Els productes són els següents: el llardó andalús, llom al Jerez, llom al pebre vermell i llom casolà al pebre vermell. Tots ells han estat distribuïts a Andalusia i Madrid, excepte el tercer, el llom al pebre vermell, que ho ha estat només a la comunitat andalusa.

Es tracta d’una mesura de precaució davant d’aquest brot de listeriosi, que segueix en augment: almenys són 150 els casos confirmats -la majoria a Andalusia-, després de consumir la carn contaminada, però n’hi ha uns altres 500 que s’estan estudiant.

Per això, l’Agència Espanyola de consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), dependent del Ministeri de Sanitat, fa aquesta recomanació en l’última actualització sobre la situació del brot que es refereix als productes de la marca "La Mechá" sobre els quals les autoritats sanitàries de la Junta amplien l’alerta. Aquesta informació ha estat traslladada per l’Asean a totes les comunitats autònomes i s’ha informat la de Madrid de la distribució realitzada al seu territori perquè procedís a la seua retirada.

Sanitat destaca la possibilitat de "contaminació creuada" a altres aliments i per això demana que s’extremin les precaucions en la manipulació, en especial en el cas que s’hagi tingut contacte amb els productes esmentats.

La Direcció General de Salut Pública de la Junta d’Andalusia està mostrejant altres productes diferents de la carn entatxonada també elaborats per l’empresa Magrudis, de Sevilla.

tracking