SEGRE

PATRIMONI ACTIVITATS

Camp de treball al Geoparc

Un total de disset joves d’entre 18 i 23 anys de deu països han portat a terme tasques de manteniment a l’espai natural || Actuacions a Salàs de Pallars, Talarn i Senterada

Fotografia de grup dels participants en la setena edició del camp de treball al Geoparc.

Fotografia de grup dels participants en la setena edició del camp de treball al Geoparc.GEOPARC MUNDIAL DE LA UNESCO CONCA DE TREMP-MONTSEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El territori Geoparc de la Unesco Conca de Tremp-Montsec ha acollit entre els dies 4 i 18 d’agost la setena edició del camp de treball internacional Reading Life in the Rocks, que organitza la direcció general de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya, amb la col·laboració del Geoparc i els ajuntaments de Salàs de Pallars, Senterada, Talarn i el consell comarcal del Pallars Jussà.

Un total de disset joves d’entre divuit i vint-i-tres anys, procedents de deu països diferents, van dedicar quinze dies a dur a terme tasques de manteniment del patrimoni cultural, natural i paisatgístic de la zona. En concret, es van fer en tres espais del Geoparc de la Unesco. A Salàs de Pallars, els joves van millorar l’accés al conjunt eremític de Sant Cebrià, continuant amb les tasques iniciades a l’edició anterior.

Així mateix, es van portar a terme actuacions d’adequació i millora als voltants del pou de gel a Talarn, i de millora del camí històric entre les localitats de Naens i Bruguet, a Senterada. Els joves, a més, també van realitzar altres activitats complementàries per ajudar-los a conèixer el patrimoni geològic i cultural del Geoparc, que va incloure una excursió a la vall Fosca i al Parc Nacional d’Aigüestortes, amb la col·laboració de l’ajuntament de la Torre de Capdella, i visites a centres del territori com el Museu de la Conca Dellà de Isona, les Botigues Museu de Salàs de Pallars, la central hidroelèctrica de Talarn i el conjunt monumental de Castell de Mur. Aquest camp de treball es va iniciar el 2013 i es preveu ampliar de cara a pròximes edicions en altres municipis.

tracking