SEGRE

TURISME XIFRES

Les pernoctacions pugen un 2,5 per cent a Catalunya

Al juliol, amb més de 8,1 milions || En el conjunt de l’Estat van créixer un 1,1%, un 1,6% en els set primers mesos del 2019

Imatge de turistes a la recepció del Parador de Lleida.

Imatge de turistes a la recepció del Parador de Lleida.SALVADOR MIRET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de pernoctacions hoteleres va augmentar un 2,5 per cent el juliol en el conjunt de Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En total van ser 8.151.022 pernoctacions, de les quals 6.092.505 van ser de residents a l’estranger i 2.058.517, a l’Estat.

Catalunya és la tercera destinació preferida dels residents a l’Estat, amb un 13,9 per cent del total de pernoctacions, i el segon en el cas dels estrangers, amb un 21,5 per cent.

L’ocupació hotelera es va situar en el 74 per cent, per sobre del 71 per cent de mitjana estatal.

En el conjunt de l’Estat, les pernoctacions hoteleres es van incrementar un 1,6 per cent en els set primers mesos de l’any respecte al mateix període del 2018, segons les dades que van ser difoses aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Només el mes de juliol els hotels de l’Estat espanyol van registrar més de 43,2 milions de pernoctacions hoteleres, la qual cosa representa un 1,1 per cent més que el mateix mes de l’any passat.

És el quart mes consecutiu en què augmenten les pernoctacions hoteleres. L’avenç interanual del juliol ha sigut 1,5 punts inferior al del juny, quan les pernoctacions es van incrementar un 2,6%.

tracking