SEGRE

MONARQUIA SALUT

El rei emèrit Joan Carles, operat amb èxit d’un triple bypass

El rei Felip VI i la reina Sofia van acompanyar el monarca a la clínica Quirón

463578_1.jpg

463578_1.jpgEFE/KIKO HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei emèrit Joan Carles es recupera a la unitat de cures intensives de l’hospital Quirón Salud Madrid de la intervenció quirúrgica cardíaca duta a terme ahir amb èxit i en la qual se li van implantar tres bypass aortocoronaris.

Joan Carles, de 81 anys, va passar diverses hores al quiròfan per sotmetre’s a aquesta operació que tant Zarzuela com el centre hospitalari van informar que estava programada des del mes de juny passat, quan es va sotmetre a una revisió mèdica periòdica.

El rei va deixar l’habitació per entrar al quiròfan a les 10 del matí i l’operació va acabar a les 3 de la tarda

“La cirurgia ha finalitzat amb èxit i ha consistit en la realització de tres bypass aortocoronaris”, explicava el comunicat mèdic emès després de la intervenció i que va llegir la gerent dels hospitals Quirón a Madrid, la doctora Lucía Alonso.

Un informe que explica que l’operació va transcórrer sense incidències i informa que, com és habitual en aquest tipus de procediments, el pacient va passar a la unitat de cures intensives per realitzar el control posterior a l’operació i que no hi haurà un nou comunicat mèdic fins a les 12.00 hores d’avui.

La intervenció va ser practicada pel doctor Alberto Forteza, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca del centre hospitalari, i pel seu equip.

Un equip el treball del qual van agrair tant Felip VI com la reina Sofia, els quals es van traslladar a l’hospital al migdia i que van quedar-se allà fins que va concloure la intervenció.

Encara que no hi va haver informació oficial per part del centre hospitalari del moment en què va començar la intervenció, sí que va transcendir que al voltant de les deu del matí el rei emèrit ja havia abandonat l’habitació i que l’operació va acabar a les tres de la tarda.

L’operació d’ahir és la número 17 a la qual se sotmet el rei emèrit al llarg de la seua vida, encara que la primera de cor. La majoria d’aquestes han tingut un caràcter traumatològic, i l’última d’aquestes característiques va ser el 7 d’abril de l’any passat, quan se li va substituir una pròtesi al genoll dret el 2011. Després d’aquesta intervenció, el mes de març passat se li va extirpar de forma preventiva una lesió cutània a la cara per sobreexposició al sol.

Aquest ha estat el seu primer pas pel quiròfan des que el 2 de juny va abandonar les activitats de caràcter oficial.

tracking