SEGRE

La venda de viatges de l'Imserso es podria retardar

Mundosenior recorre l’exclusió de la seua oferta en l’adjudicació del concurs

La venda de viatges de l'Imserso es podria retardar

La venda de viatges de l'Imserso es podria retardarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mundosenior ha recorregut l’últim dia de termini, que finalitzava aquest dilluns, l’exclusió de la seua oferta en l’adjudicació del concurs de l’Imserso del lot 1 (costes peninsulars) per un error de forma, que l’UTE de Globalia i Barceló considera "esmenable", segons han confirmat fonts de Globalia. En recórrer, Mundosenior guanya temps i es cobreix l’esquena mentre transcorre el termini amb què compta Mundiplan, fins el 13 de setembre, per presentar al·legacions, davant de la falta d’un acord entre les dos empreses que buscaven en "extremis" evitar una guerra judicial.

Mundiplan, l’UTE formada per Iberia, Alsa i IAG7, s’ha adjudicat el lot 1 corresponent a la costa insular, mentre que els lots 2 (Canàries i Balears) i 3 (turisme d’interior) els gestionarà Mundosenior, l’UTE formada per Halcón Viatges (Globalia) i Avoris (Barceló).

El recurs de Mundosenior obre així el període d’al·legacions que paralitza el procés i pot retardar la venda dels viatges de l’Imserso, que havia de començar al setembre, com ja va passar fa quatre anys. Si no prospera un acord entre les parts o s’adjudiquessin definitivament els lots 2 (illes) i 3 (turisme d’interior), origen del recurs de Mundosenior, serà "molt difícil" iniciar la venda en termini, assenyalen fonts de la negociació, que aclareixen que l’esmentat recurs pot retirar-se.

Des de Mundosenior són conscients que el recurs pot suposar un retard en la comercialització dels viatges, però afirmen que no tenien més remei que presentar-lo per no quedar-se fora en cas que Mundiplan recorri al seu torn el lot 3 (turisme d’interior) dins del termini amb què compta per a això.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, confiava fa uns dies que els intents d’arribar a un acord entre l’UTE que lidera Globalia i la que encapçala Iberia prosperessin i permetessin posar en marxa la comercialització del programa al setembre i l’inici dels viatges a partir de la segona quinzena d’octubre, complint el termini previst al calendari.

Segons el calendari del procés de licitacions, ambdues empreses disposen de termini des d’avui i fins el proper 13 de setembre, per presentar al·legacions a l’adjudicació. A més, Mundosenior comptava fins aquest dilluns per recórrer per haver estat exclosa del lot de les illes.

Un possible acord tàcit entre les dos empreses adjudicatàries dels viatges de l’Imserso sobre els serveis que han d’oferir podria evitar que es repetís la situació viscuda fa quatre anys amb recursos creuats que va derivar en els retards en l’inici del programa i queixes dels usuaris.

Els viatges de l’Imserso, dels quals es beneficien gairebé un milió de pensionistes, han de començar en la primera quinzena d’octubre i finalitzen el mes de juny del 2020. Participaran més de 300 hotels de tot Espanya amb 900.000 places agrupades a tres lots (Canàries, Balears i turisme d’interior i procedència europea).

tracking