SEGRE

Primer possible cas de listeriosi d'un estranger infectat a Espanya

Va ser a Andalusia a mitjans d’agost

L'empresa sevillana Magrudis.

Sanitat desaconsella consumir altres productes de l'empresa de la carn afectada per listeriosiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dilluns l’existència del possible primer cas de listeriosi que ha sortit fora d’Espanya i que es correspon amb el d’un ciutadà anglès que, pel que sembla, es va infectar a Andalusia i posteriorment va tornar al seu país. Ho ha avançat a la Cadena Ser el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, que ha explicat que, a falta de la confirmació definitiva, es tracta d’un turista que va ingerir carn entatxonada a Andalusia, on va acudir a un centre sanitari.

Posteriorment va viatjar a França, país al qual va arribar la confirmació que tenia listeriosi i on va estar un parell de dies ingressat en un centre hospitalari abans de continuar viatge al Regne Unit.

El contagi s’hauria produït a Andalusia on va estar a mitjans d’agost, i ara les autoritats sanitàries esperen "confirmar si la seua soca és igual que les soques que estan circulant per aquí i si estava o no comptabilitzat en els casos de Sevilla", ciutat en la qual va ser atès, ha explicat Simón. Aquest cas va arribar al centre de Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat divendres passat a la tarda, ha dit Simón, que no descarta que apareguin més en altres països. Ha indicat que el brot de listeriosi està remetent tot i que encara no es pot descartar que es produeixi algun rebrot.

El sistema de control espanyol "és bo però millorable", ha dit, i ha reconegut que, en aquesta ocasió, "els terminis podrien haver estat més curts" i que la quantitat bacteri de listeria trobat als productes de l’empresa Magrudis indica que no s’ha tractat d’un "petit error" sinó que "hi ha hagut un fallo gran del que deuria". "Bacteris hi ha per tot arreu però hi ha mecanismes per eliminar-les", ha asseverat Simón qui ha subratllat que "una carn envasada no ha de tenir listeria a la sortida de l’empresa" i que "hi ha mecanismes per evitar-ho".

tracking