SEGRE

LECTURA INICIATIVES

Cinc anys de cartes d'amor

Roser creu, de Lloberola, i David Monràs, de tàrrega, publiquen la correspondència com a parella || Un Erasmus al Canadà els va impulsar a cartejar-se en plena era WhatsApp

Els joves David Monràs i roser Creu amb el seu llibre 'Cartes d'amor'.

Els joves David Monràs i roser Creu amb el seu llibre 'Cartes d'amor'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roser Creu, de 20 anys i de Lloberola (Biosca), i David Monràs, de 22 i de Tàrrega, són parella des de fa cinc anys. Van començar a escriure’s cartes en plena era WhatsApp per romanticisme, però una beca Erasmus al Canadà de Monràs els va forçar a portar una relació a distància que va acabar sent, sobretot, epistolar. Ara han publicat aquesta correspondència al llibre Cartes d’amor. El volum, de 122 pàgines i que inclou 80 missives, va sortir a la llum el cap de setmana passat. El van donar a conèixer a Sanaüja en el transcurs del mercat Flea Market i expliquen que a partir del setembre es podrà trobar a les llibreries. La seua història d’amor, que va començar quan tot just eren adolescents i es van conèixer en un gimnàs de Cervera, es converteix ara en material literari.

Roser, que estudia Dietètica i Nutrició a Barcelona, i David, que ha acabat Enginyeria Biomèdica i va guanyar el premi que atorga el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona al millor treball de final de grau, van guardar en un calaix algunes de les cartes que ara publiquen i que els serveixen per analitzar l’evolució de la seua pròpia relació de parella, que va començar sent oberta, “però això només condueix a la frustració”. Al llarg de sis capítols, el lector avança en aquesta història d’amor que, contra pronòstic, es va consolidar quan la parella va estar separada per l’Atlàntic durant l’etapa d’Erasmus de David Monràs al Canadà. “El distanciament va donar peu a les cartes més romàntiques”, asseguren aquests joves que malgrat ser nadius digitals van preferir escriure’s com els antics costums en lloc de fer un Skype.

tracking