SEGRE

LLEURE HUMOR

El festival Buuuf!! deixa Alcoletge

La trobada de pallassos canviarà d’emplaçament al no haver-hi acord entre l’organització i l’ajuntament ||

Centenars de persones van assistir a l’abril a l’última edició del Buuuf!! a Alcoletge.

Centenars de persones van assistir a l’abril a l’última edició del Buuuf!! a Alcoletge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival de pallassos i bufons a la gorra Buuuf!! deixa Alcoletge, una localitat de poc més de tres mil habitants que durant cinc anys ha estat l’escenari dels millors humoristes del món. L’edició de l’any que ve, de la qual ja tenien en marxa els preparatius i confirmada l’assistència d’una vintena de pallassos per al mes d’abril, canviarà d’emplaçament després d’arribar a un acord entre l’organització del festival i l’ajuntament d’aquesta localitat del Segrià.

“Fa cinc mesos que organitzem la que seria la novena edició del festival, que estava previst que es portés a terme l’abril del 2020. Ja havíem tancat tota la programació −que incloïa un total de cinquanta-cinc activitats−, però dijous l’ajuntament ens va comunicar que anul·lava el festival”, va explicar el director artístic i fundador del Buuuf!!, Magí Valls, que va destacar que “estem convençuts que el festival seguirà endavant i que l’any que ve es durà a terme en la mateixa data que teníem prevista, encara que canviarà d’emplaçament”. L’humorista Godoy, el Señor Barragán, Las XL −que van aconseguir el passi daurat en una de les edicions del programa de talents de Telecinco Got Talent−, Tortell Poltrona, Wilbur i Nanny Cogorno són alguns dels artistes que formen el programa de l’any que ve del festival familiar a la gorra, que en aquesta ocasió tenia previst incloure actuacions d’humoristes, a més de les dels pallassos i bufons. Per la seua part, l’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras, va explicar que “quan es va celebrar la vuitena edició del Buuuf!! el mes d’abril passat, des de la direcció del festival ens van comunicar que seria l’últim any a Alcoltge perquè volien tancar una etapa”.

L’organització ja tenia tancat el programa, amb vint artistes i un total de 55 activitats

Va ser aleshores quan, segons Gras, “ens vam posar a buscar altres companyies de teatre per continuar oferint un festival per a tota la família. Encara que al final Buuuf!! va decidir seguir l’any que ve a la nostra localitat, vam comprovar que l’associació local de teatre podia fer-se càrrec de l’organització d’un festival de les mateixes característiques”.

En definitiva, Alcoletge continuarà acollint a l’abril un nou festival d’humor per a tota la família i el Buuuf!! té previst continuar en una altra localitat que encara no s’ha concretat.

A l’última edició, entre els dies 12 i 14 d’abril d’aquest any, més de 6.000 espectadors van gaudir dels dinou espectacles i una trentena de funcions al carrer d’artistes provinents d’arreu del món. Un dels protagonistes d’aquesta darrera edició va ser el famós humorista i actor italià Leo Bassi, que va inaugurar el festival el divendres i va haver d’oferir sessions extres de l’espectacle Best of Bassi davant de l’èxit de públic.

Entre els artistes convidats també hi havia els pallassos Boni & Dani, Jimena Cavalleti, Marta Renyer, Marcel Gros, Marc Gonzàlez i Javier Ariza, entre molts d’altres.

Una cita que reuneix més de 6.000 persones en tres dies de xous Aquest festival, que ha convertit el fet de passar la gorra al final de cada espectacle en un dels seus trets diferencials, va nàixer fa vuit anys per atansar a Ponent els pallassos i bufons de primera fila. Les tres primeres edicions es van portar a terme a la ciutat de Lleida, i des de fa cinc anys se celebra a Alcoletge.

tracking